23948sdkhjf

"Byen til Vandet" - udviklingsplan for Randers

Randers, Danmark

Fase
På vej
Kategorier

Randers Kommune og Realdania ønsker at gennemføre en parallelkonkurrence mellem 3 tværfaglige teams om en udviklingsplan for byudviklingsprojektet Byen til Vandet – det største byudviklingsprojekt i Randers´ historie. Visionen for Byen til Vandet er at danne rammen om en fremtidssikret og bæredygtig byudvikling, der binder den historiske midtby sammen med vandet og den helt unikke natur, der løber fra Gudenåen gennem byen til Randers Fjord. Byudviklingen kan realiseres fordi Randers Havn over de næste 20 år udflytter til nye havnearealer syd for fjorden.
Visionens helhedsgreb er ambitiøst og langsigtet: håndteringen af byens trafikale og klimamæssige udfordringer skal sammen med havnens udflytning forløse de store potentialer i Byen til Vandet, hvor investeringer i bæredygtig byudvikling, klimatilpasning, Klimabroen og adgange til naturen tænkes sammen og er med til at brande byen og tiltrække nye borgere.
For at skabe et stærkt grundlag for den videre realisering inviteres til en kreativ og innovativ proces, hvor det er hensigten at 3 teams udarbejder hver deres forslag til udviklingsplanen med udgangspunkt i en strategisk plan, en fysisk bebyggelsesplan, en etapeplan og en realiserbar økonomimodel med udgangspunkt i en fastlagt overordnet vision. Opgaven er at skabe en udviklingsplan for en fremtidssikret og bæredygtig bydel med boliger, kontorerhverv, publikumsorienteret service og kultur, fritidsoplevelser i byrummene samt adgange til naturen og vandet for alle. Samtidigt skal der arbejdes med klimatilpasning i et bånd langs vandet samt tiltag i byrummene, der inviterer til byliv, ophold og aktivitet.
Dommerkomitéen udpeger et vinderforslag og det forventes, at vinderteamet i fase 2 færdiggør vinderforslaget til en endelig udviklingsplan for Byen til vandet.

Centrale aktører
  • C.F. Møller A/S
    Arkitekt
  • Randers Kommune
    Bygherre
  • Realdania
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.141