23948sdkhjf

Lille Skagen

Skagen, Danmark

Start
2017
Kategorier

Den ny bydel, Lille Skagen, tager form ved indfaldsvejen til Skagen - midt mellem Gl. Skagen og Skagen by. En gang lå der en folkeskole på den 8,1 ha store grund. Lille Skagen er inspireret af den særlige atmosfære i de ældste bydele, Østerby og Vesterby. Det vil sige snoede veje uden fortove, tilfældige stier og stemningsfulde gårdhaver bag huse holdt i den typiske Skagen-stil.

Planen er at i alt 85 arkitekttegnede boliger med udgangspunkt i det klassiske Skagen-hus, skal bygges. Husene er tegnet af LBB3 Arkitekter, som har taget udgangspunkt i det typiske Skagen-hus, som er et længehus med eller uden kviste i tagetagen. Husene opføres med gårdhaver, rød tegl og facader i farverne gul, rød og hvid. Selvom byggeriet er i gammel stil er der tale om lavenergi og vedligeholdelsesfrie huse.

Boligerne i Lille Skagen tager alle udgangspunkt i to grundplaner på henholdsvis 96 og 107 kvadratmeter. Med varierende udnyt­telse af tagetagen og tilføjelse af anneks bliver der tre boligtyper med boligarealer på 127,6 kvm, 160,4 kvm og 182 kvm.

 

Den ny bydel knyttes op på Skagens overordnede system af cykel- og gangstier, som også hidtil har knyttet boligkvartererne på begge sider sammen. Det vil således være let og trygt at gå eller cykle til centrum, til Gl. Skagen eller til stranden. Vejene er med vilje anlagt med knæk og små forskydninger, så man får den samme fornemmelse af tilfældig bebyggelse, som giver den særlige Skagen-stemning. Husene vil ligeledes være placeret med variation, idet nogle har facade til vejen, mens andre vender gavlen til. 

Centrale aktører
  • LBB3 I/S
    Arkitekt
  • Trigon
    Bygherre
  • Trigon
    Entreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.187