23948sdkhjf

Nyt Viborg Museum

Viborg, Danmark

Budget
60 mio. kr.
Start
2020
Slut
Efteråret 2021
Adresse
Gråbrødre Kirke Stræde
8800 Viborg
Kategorier

Et nyt og moderne bymuseum i Viborg er godt på vej. Nyt Viborg Museum åbner i 2021 i Vestre Landsrets tidligere landsretsbygning i byen.

Projektet omfatter renovering og ombygning af den tidligere Vestre Landsret, der er opført i 1919, og som skal huse museets aktiviteter i form af udstillinger, arkæologiske værksteder og arbejdspladser til medarbejderne.

Målet med ombygningen er at bevare bygningens forskellige fortællelag, der gør den til medfortæller af danmarkshistorien med rødder i Viborg. Samtidig skal der tilføres et nyt vitalt lag, der indskriver bygningen i nutiden og bliver en katalysator for den aktivitet, der fremadrettet kommer til at herske i og omkring den gamle landsretsbygning.

Nyt Viborg Museum er en del af Viborg Kommunes ambitiøse helhedsplan for Domkirkekvarteret i Viborg. Kommunen er gået sammen med en række aktører om at etablere et kulturelt kraftcenter i kvarteret ved at samle områdets seværdigheder til én fælles attraktion på internationalt niveau.

Centrale aktører
  • Viborg Kommune
    Bygherre
  • Rønnow Arkitekter A/S
    Totalrådgiver
  • Reiulf Ramstad Arkitekter
    Underrådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.109