23948sdkhjf

Fortkaj - boliger

København Ø, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Forberedelse
Størrelse
7.900 kvm
Start
2. halvår 2019
Slut
April 2021
Adresse
Fortkaj
2150 København Ø
Kategorier

PensionDanmark, Nordkranen og By & Havn har via projektselskabet Kronløbsøen Projekt i de seneste år arbejdet på at gennemføre et projekt for en ny ø med et parkeringsanlæg og boliger i Københavns Nordhavnen. Projektet er udviklet i forlængelse af en arkitektkonkurrence, som blev vundet af et arkitektteam bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe.  

Første del af projektet omfatter et byggefelt på Fortkaj med ca. 7.900 etagemeter boligbebyggelse og adgangsramper til parkeringsanlægget. Ejendommen kommer til at rumme 81 lejligheder, der alle bæredygtighedscertificeres efter DGNB-certificeringen i kategorien Guld. 

Fortkaj indgår som et led i Århusgadekvarterets kompakte og homogene bebyggelsesstruktur. Projektets boliger vil variere i størrelse og med rig variation i facadedetaljer. Arkitektonisk vil byggeriet indeholder skift i arkitektoniske udtryk, bygningshøjder, farver, materialitet og facaderytme. Facader udføres i tegl i en farvekombination med 2-­4 sten i rødlige, orangerøde og rødbrune nuancer - eller mørke jordfarver eller mørke grålige nuancer. Byggeriet gårdrum indrettes over dæk i 1 sals højde med opholdsmuligheder.

Aftalen for projktet betyder at projektering igangsættes således at lejlighederne kan sættes til salg som projektsalg i foråret 2019 mens selve byggeriet vil opstarte i 2. halvår 2019 med indflytning i april 2021. 

Projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S ejes af By & Havn (50 pct.), PensionDanmark (40 pct.) og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab (10 pct.)

Centrale aktører
 • Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
  Arkitekt
 • Cobe ApS
  Arkitekt
 • Kronløbsøen Projekt P/S
  Bygherre
 • Ingeniør
 • Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.111