23948sdkhjf

Byens Havn - masterplan

Sønderborg, Danmark

Idéen med havneprojektet i Sønderborg udspringer af en vision om at skabe vækst i kommunen. På den baggrund blev det i 2003 besluttet at skabe en samlet plan for en ny bydel på havnen.

Planen skulle sikre at Sønderborgs gamle industrihavn udvikles til en ny, attraktiv og livlig bydel.

En privat tænketank tog initiativet. Statens Kunstfond og Sønderborg Kommune involverede sig. En helhedsplan for bydelen blev udgivet som bog med titlen ”Byens Havn”.

For at sikre at planen blev til virkelighed, blev der etableret et offentligt/privat partnerskab med ansvar for grundsalg, bygningsdesign, bæredygtighed og bidrag til at udvikle projekterne.

Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune stiftede Sønderborg Havneselskab A/S. Det skete den 10. november 2006 – og samarbejdet med arkitekten Frank Gehry om en masterplan for Byens Havn blev igangsat.

Realdania trådte ind i forbindelse med masterplanprocessen og så sin opgave løst, da der med masterplanen er dannet rammer for lokalplanlægningen og for den videre udvikling i havneområdet i takt med, at det bliver muligt at tilvejebringe det finansielle grundlag.

 

Centrale aktører
  • Sønderborg Havneselskab A/S
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.111