23948sdkhjf

Trikotageparken - boliger

København Ø, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Afsluttet
Start
2019
Slut
2020
Kategorier

På kanten mellem Hellerup og Østerbro i København går boligudvikleren Bonava i gang med første del i et projektbolig-byggeri med 153 boliger fordelt på fire etaper, der går under navnet Trikotageparken.

Stedet var en del af Julius Hansens Trikotagefabrik, der fremstillede sokker i 1930erne og frem til de sene 60ere. Lejlighedsbyggeriet, der er tegnet af Praksis Arkitekter, vil rumme referencer til den industriperiode.

Stedet har indtil for nylig lagt rammer til Carolineskolen, der blev grundlagt af den jødiske menighed for over 200 år siden for bl.a. at sikre, at jødiske børn fik lært ordentligt dansk. Skolen - opkaldt efter prinsesse Caroline, datter af kong Frederik VI, der i 1814 med sit frihedsbrev gav jøderne borgerrettigheder i Danmark – er nu flyttet til et andet sted i København.

På byggegrunden bevares dele af de kuppelformede bunkere, der blev bygget mellem 1944 og 1945. Nabolagets børn vil om vinteren kunne bruge dem som små kælkebakker eller lege og rulle ned ad de græsklædte forhøjninger fra Anden Verdenskrig.

Den første etape af Trikotageparken vil bestå af 32 nye ejerlejligheder på 65-124 kvm.

Centrale aktører
  • Bonava Danmark A/S
    Udvikler
  • Praksis Arkitekter ApS
    Arkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.218