23948sdkhjf

Lommepark ved Solbjergvej

Frederiksberg, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
5 mio. kr.
Start
08.2019
Slut
12.2019
Adresse
Solbjergvej 4
2000 Frederiksberg
Kategorier

For at understøtte et attraktivt byliv i bymidten vil Frederiksberg Kommune fra 2019 til 2021 udvikle byrummene i bymidten. Projekterne er Solbjergvej Øst med omlægning af byrummet ved Frederiksberg Centret, anlæg af ny lommepark ved hjørnet Solbjergvej - Holger Tornøes Passage og anlæg af nye byrum på Sylows Allé og Sylows Plads i forbindelse med omlægningen af rampe til parkeringskælderne under Falkoner Centret og Gymnasiet. Byrummene skal sammen danne rammerne for det aktive byliv i bymidten med flere grønne oplevelser, flere muligheder for ophold, samt en optimering af funktioner som transit til og fra stationen, cykelparkering og trafik.  

Arealet som kommunen ønsker at etablere en grøn og frodig lommepark på, er en del af ejendommen Sylows Allé nr. 4. Lommeparken er disponeret med 5 store volumener i form af hævede bede, som placerer sig i en bund af grus, omkring parkens centrale og mere intime rum ”Oasen". Imellem sig skaber de 5 volumner mindre rum og passager, som leder ind til det centrale rum. Passagerne åbner sig i den anden ende ud mod hhv. Solbjergvej og Holger Tornøes Passage, hvor de i kantzonerne danner mere åbne, inviterende rum, som kobler sig til de omkringliggende byrum.  

Lommeparkens udtryk er overordnet inspireret af Frederiksbergs klassiske parker, men også af stemningen i New Yorks lommeparker, Paris’ hemmelige små parker og haver og Londons garden squares. Inspiration bruges som afsæt til at skabe en nutidig park med et markant grønt udtryk, der samtidig kobler sig til den stærkt urbane kontekst, den er en del af.

 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.119