23948sdkhjf

Operaparken

København K, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Planlægning
Størrelse
21500 kvm
Slut
2023
Adresse
Ekvipagemestervej
1438 København K

Operaparken er navnet på et grønt frirum, der kommer til at ligge i hjertet af København - på Sydøen mellem Operaen og Papirøen.

Foruden det grønne haveanlæg kommer parken til at indeholde et væksthus med café og underjordisk parkering med plads til 300 biler. Væksthuset er designet som en glasbygning med et tyndt, svævende tag.

Operaparken er designet med tanke på vind og vejr. Biodiversitet og klimavenlighed er et gennemgående greb. Regnvandet behandles som en særlig ressource for parken og ledes fra tage og belægninger ned i såkaldte forsinkelsesbede. Det overskydende vand ender i underjordiske vandreservoirer, der anvendes til at vande parken. Materialerne i parken er langtidsholdbare og kan genbruges, ligesom dele af jorden fra det nuværende jordlag på øen bliver genanvendt til udvidelse af parkens vestlige side. De mange træer og planter bryder den kraftige vind fra havnen og havet og stopper vindturbulensen. Desuden hæves terrænet, så øen sikres mod oversvømmelse ved skybrud og større vandstigninger.

Parken skal være en indbydende attraktion hele året. Derfor er samtlige træer, planter og blomster nøje valgt ud fra deres skift i farver og blomstringer, så parkens flora altid har noget at byde på uanset årstiden.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

1.219