23948sdkhjf

Flugt - flygtningemuseum i Oksbøl

Oksbøl, Danmark

Fase
Forberedelse
Kategorier

I udkanten af Aal plantage i Oksbøl, tæt på den tyske flygtningekirkegård, ligger en tom bygning i røde mursten. Bygningen fungerede som sygehus i den enorme flygtningelejr for tyske flygtninge efter 2. Verdenskrig, der fyldte plantagen fra 1945 til 1949. Det er her, at det kommende flygtningemuseum, Flugt, skal etableres. Bygherren er Vardemuseerne, der også stod bag det meget omtalte bunkermuseum Tirpitz.

Museets udgangspunkt vil være de tyske flygtninge i Danmark i slutningen af Anden Verdenskrig, men der kommer også til at være fokus på flygtninge i andre perioder – ikke mindst i dag. Flugt skal være med til at sætte ansigt på flygtninge, der ofte bliver set som én stor masse, der skaber utryghed og usikkerhed. Museet skal dog også belyse de udfordringer, som store grupper af flygtninge kan afføde. Flugt skal dermed . med Vardemussernes ord - være Danmarks modigste museum. Museet skal give indsigt i et svært emne, lægge op til refleksion og være et sikkert sted for usikre ideer.

BIG – Bjarke Ingels Group har tegnet tilbygningen til det tidligere sygehus. Tanken er, at tilbygningen, der bliver i cortenstål, skal knytte de to længer sammen til en spændende helhed. Den buede bygning er inspireret af lejrens historie: Udadtil vil den virke massiv og lukket, lige som flygtningelejren var for mange udenforstående. Indefra vil bygningen være lys, åben og imødekommende med en glasfacade da liv, lys og ikke mindst håb også var en stor del af historien.

Centrale aktører
 • Bjarke Ingels Group A/S
  Arkitekt
 • NemByg A/S
  Byggestyring
 • Vardemuseerne
  Bygherre
 • Ingeniør'ne A/S
  Underrådgiver (ingeniør)
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.11