23948sdkhjf

Ny Kirke i Hvinningdal

Silkeborg, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
55 mio. kr.
Størrelse
1.200 - 1.400
Adresse
Buskelundvej 3
8600 Silkeborg
Kategorier

Den nye kirke skal erstatte den eksisterende Hvinningdal Kirke, der er opført som en vandrekirke med henblik på at etablere en blivende kirke i Hvinningdal på et senere tidspunkt. Vandrekirken blev indviet i 1995 og har siden virket som sognekirke sammen med Balle Kirke. Begge kirker er af en beskeden størrelse med plads til henholdsvis 80 og 120 personer. Kapaciteten er i dag ikke tilstrækkelig til at dække behovet, da indbyggertallet i Balle Sogn er steget markant og er i fortsat vækst. I 2019 betjener sognet over 10 000 medlemmer af Folkekirken.

Hvinningdal Kirke er en veletableret kirke med en høj brugsfrekvens, hvor de nye faciliteter skal være med til at understøtte en mere fleksibel og smidig planlægning i hverdagen såvel som ved højtider og konfirmation, ligeledes ønskes det nære samspil styrket mellem kirken og de mange institutioner og foreninger i området.

Den nye kirke skal indeholde rum til kirkelige handlinger og undervisning med en kapacitet på op til 400 personer, samt en serie af understøttende funktionsrum for kirkens daglige drift. Byggeriet forventes at udgøre mellem 1.200 og 1.400 m2. Rumprogram uddybes nærmere i konkurrenceprogrammet.

Placering af den blivende kirke i Hvinningdal blev allerede i 1991 lokalplanlagt i forbindelse med en større udbygning af boligområderne i Hvinningdal.

Centrale aktører
 • Balle Menighedsråd
  Bygherre
 • FINN BALLE ApS
  Bygherrerådgiver
 • Hamiconsult a/s
  Ingeniør
 • Møller & Grønborg A/S
  Landskabsarkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Udbud til projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.094