23948sdkhjf

P-hus Indfaldet

Roskilde, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Udbud
Budget
34,6 mio. kr.
Slut
2021
Adresse
Musicon
Roskilde
Kategorier

Roskilde kommune har vedtaget at opføre et nyt parkeringsanlæg i det Nordøstlige hjørne af den nye bydel Indfaldet, Musicon. .

Det blvier et byggeri, hvor bæredygtighed og plads til sport og kreativitet er prioriteret højt. Selve byggeriet bliver også ”grønt”. Der anvendes stål, så p-huset kan skilles ad, og de enkelte dele kan genbruges. Desuden anvendes store mængder genindbygget beton frem for at fremstille nyt. En skulpturel trappe forbinder alle husets niveauer. Rå containere giver et markant udtryk og sammenhæng til andre dele af Musicon. Og ikke mindst inviterer bygningen til bevægelse og ophold i ”Indskydelsen” – et ekstra lag, som bygges uden på p-husets sydlige del.

Mens der bliver masser af metal og gang i den på den sydlige facade, bliver de tre øvrige facader beklædt med et transparent net af corténstål, som skal dækkes af slyng- og klatreplanter. På den måde bliver p-huset også en rolig og grøn kontrast til det industrielle udtryk, som præger flere andre dele af Musicon. Parkeringsanlægget opføres på et let skrånende terræn med to etager over terræn, samt parkering på tag.

Centrale aktører
  • Mangor & Nagel A/S
    Arkitekt
  • Roskilde Kommune
    Bygherre
  • MT Højgaard A/S
    Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Udbud til projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.187