23948sdkhjf

Åen tilbage til byen - byudviklingsplan for Åkvarteret

Horsens, Danmark

Fase
På vej
Kategorier

Horsens Kommune har løbende igennem de sidste godt 10 år udarbejdet et grundigt grundlag for den nu udskrevne konkurrence. Senest har Horsens Kommune i foråret 2019 fået udarbejdet en rapport, der belyser mulighederne for at genåbne Bygholm Å som en del af byudviklingen. Rapporten forholder sig også til vandafstrømning, regn- og spildevandshåndtering og ikke mindst klimatilpasning og trafikale forhold.
I forlængelse af rapporten har Horsens Kommunes Byråd besluttet, at der skal udarbejdes en udviklingsplan for den byudvikling, der knytter sig til reetableringen af Bygholm Å’s nordlige udløb i havnen. Det er dét område, der sammenfattende benævnes Åkvarteret.
Projektet skal fastholde Horsens bys fortsatte positive udvikling med tilvækst i tilflytning, erhvervs- og kulturlivet, turisme m.v.
Det forventes, at konkurrencen kan frembringe kreative og realiserbare forslag til, hvordan Horsens Kommunes ambitioner kan imødekommes. Arbejdet har været i gang i et stykke tid. Der er derfor en forventning om, at man i konkurrencen kan komme et spadestik dybere med udarbejdelsen af en udviklingsplan, som ikke alene er sammenhængende og bred, men også dyb, detaljeret og realiserbar på udvalgte områder.

Centrale aktører
  • Horsens Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.078