23948sdkhjf

Carolinelunden - boliger

Fredericia, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
+500 mio. kr.
Størrelse
38.000 kvm
Start
2020

I Kanalbyen i Fredericia står AP Pension bag projektet Carolinelunden, som omfatter 450 lejeboliger og en ny promenade med kunstoplevelser. Med en samlet volumen på mere end 38.000 etagemeter er aftalen den hidtil mest voluminøse i Kanalbyens historie.

Boligerne i Carolinelunden opføres som en blanding af townhouses, karréhuse, punkthuse og rækkehuse, der i form og skala refererer til Fredericias historiske renæssancecentrum. Parkering kommer fortrinsvis til at foregå under jorden, så der bliver mere plads til byliv og grønne områder i gadeniveau.

De første 140 boliger i Carolinelunden ventes at gå i jorden i 2020.

Som en hilsen til den oprindelige Carolinelund og Fredericias lange militærhistorie, anlægges ’Officersstien’ – en færdselsåre for gående og cyklister med særlige kunstoplevelser.

 

Carolinelunden har navn efter lysthaven af samme navn, som blev anlagt på stedet i 1800-tallet. Carolinelunden lå tæt ved Officersforeningens have, og blev blandt andet brugt til at holde skovture og promenere. I 1900-tallet tog industrien sit indtog i området, og den grønne have blev erstattet af de fabrikker, der har præget området frem til det nye århundrede. I 00’erne blev området ryddet, åbnet og klimasikret, så en ny bydel - Kanalbyen - kunne vokse frem.

 

Centrale aktører
  • Arkitema K/S
    Arkitekt
  • AP Pension
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.093