23948sdkhjf

Storbylandsbyen på Christiansbjerg

Aarhus N, Danmark

Fase
Forberedelse
Størrelse
2.500 kvm
Start
Juli 2020
Slut
Sommeren 2021

I Aarhus Nord ved siden af den tidligere Journalisthøjskoles bygninger på Oluf Palmes Allé opfører Østjysk Bolig en storbylandsby i form af et almennyttigt byggeri i tæt-lav boligbebyggelse på 2.500 kvm med i alt 40 boliger. Bebyggelsen opføres i 1 og 2 etager, med både lodrette og vandrette lejlighedsskel. Boligerne laves i 3 størrelser. Ca. 50, 60 og 90 kvm. 

Alle boliger får deres egen private indgang direkte fra terræn eller fra privat udvendig trappe, udeopholdsareal, adskilt fra naboen med skærmvæg og åbent ud mod fællesarealerne. Bebyggelsen opsplittes i mindre enheder som giver variation og et ”landsbypræg”, med små forskydninger og nicher, som giver gode beskyttede udearealer. Facaderne beklædes med naturskifer, og mindre partier beklædes med thermowood og tagene udføres med sort tagpap.

"Storbylandsby" dækker over et boligområde, hvor “almindelige” borgere bor side om side med socialt udsatte. På den måde samles de to grupper i et fællesskab, og de kan derigennem støtte og integrere hinanden.

Storbylandsbyen på Christiansbjerg ligger godt to kilometer øst for Aarhus’ første storbylandsby på Marienlystvangen ved Skejby.

 

Centrale aktører
 • Østjysk Boligadministration
  Bygherre
 • P+P Arkitekter A/S
  Bygherrerådgiver
 • Aalsrode Tømrerfirma A/S
  Entreprenør
 • LB-Consult A/S
  Rådgivende ingeniør
 • Rådgivende ingeniør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.172