23948sdkhjf

Generationernes Hus i Nivå

Nivå, Danmark

Fase
På vej

Der er overordnet set to bebyggelser i Nivå bymidte i dag i form af Nivå Centret med Nivå Bibliotek og Nivå Skole Syd med NKK hallen. De to bebyggelser fungerer i udtalt grad hver for sig, og er fysisk adskilt af et større grønt område uden en konkret funktion.
I fremtiden skal vi tænke byliv i forstadens bymidter helt anderledes. Handelsmønstre har gennem de sidste tyve år, bl.a. med internettets indtog og nethandel, ændret sig så fundamentalt, at der ikke længere er grundlag for alene at basere en forstadsbymidte på et handelsdrevet byliv. Derfor
skal kommunale funktioner spille en meget større rolle i bylivsskabelse, og det kommer det også til i Nivå.
Som et forgangseksempel på en ny type bylivsgenerator kommer funktionerne i Generationernes Hus til at være alt det, som handelscentret og skolen ikke kan i dag. Nemlig en bymidte der ’vender vrangen ud’ og flytter bylivet ud i byrum og gader, frem for at holde det inde i bygninger.
Funktionerne i Generationernes Hus skaber mulighed for deling af funktioner på tværs af brugergrupper, og bliver samlingspunkter i hjertet af Nivå.

Centrale aktører
  • Fredensborg Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.078