23948sdkhjf

Netto, Bygholm Bakke

Horsens, Danmark

Fase
Udførelse
Størrelse
1.198 kvm
Start
Juli 2020
Slut
December 2020
Adresse
Rosenkrantzvej
8700 Horsens
Kategorier

I Bygholm Bakke-området i det vestluge Horsens opfører Salling Group det, der skal sætte den fremtidige standard for bæredygtige Netto-butikker. Butikken, som C.F. Møller Architects har slået stregerne til,  skal desuden være den første fritliggende danske dagligvarebutik, der opnår DGNB Guld. 

Bygningens facader er opbygget af skærmtegl og træelementer, og tagkonstruktionen udføres i dansk produceret limtræ. Indgangspartiet er beklædt med varmebehandlet nordisk fyrretræ. Bygningens elementer og mekaniske samlinger gør det muligt at adskille dele af bygningen i hele elementer til genanvendelse i andet byggeri.

Landskabsløsningen omkring butikken styrker lokalområdets biodiversitet med hjemhørende buske og træer samt naturgræsser og vilde blomster. Et grønt sedum-tag bidrager med regnvandsforsænkning og temperaturregulering ved at holde på varmen i vinterhalvåret og sørge for naturlig nedkøling i sommerhalvåret. Solceller på taget og et særligt energianlæg gør butikken delvist selvforsynende med energi.

Et enestående godt indeklima for en dagligvarebutik sikres dels med det store indtræk af dagslys, forbedret luftkvalitet og en minimering af anvendte materialer med skadelige stoffer.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.08