23948sdkhjf

Universitetsbyen

Aarhus C, Danmark

Fase
Udførelse
Budget
2 mia. kr.
Størrelse
110.000 kvm
Kategorier

Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, Feas, købte i 2016 det tidligere kommunehospital ved Nørrebrogade i Aarhus af Region Midtjylland for 807 mio. kr. I maj 2019 overtog Feas officielt bygningerne og forberedelserne til Aarhus Universitets indflytning gik i gang - I samarbejde med Aarhus Universitet omdannes området og bygningerne nu til et nyt bynært campusområde med navnet Universitetsbyen. Udvidelsen er en del af en vision om at udvikle og styrke campus i Aarhus som et attraktivt og fremtidssikret forsknings- og studiemiljø. Universitetsbyens røde bygninger ud- og ombygges ligesom området på forskellig vis bindes sammen med Universitetsparkens område og gule bygninger  på den anden side af Nørrebrogade.

Ud over de universitære formål er ønsket at skabe en campus, som integrerer byliv, butikker, erhverv, boliger og institutioner og skaber forbindelse med de omgivende kvarterer, Katrinebjerg og Trøjborg samt Aarhus midtby og Aarhus Ø. En fremtidssikret byintegreret campus med studieliv og aktiviteter døgnet rundt.

Der ventes at skulle bruges 2 mia. kr. på købet samt ombygning af det tidligere hospital. Det samlede projekt bliver udbudt i flere pakker og delprojekter.

 

Centrale aktører
  • Arkitekt
  • Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S
    Bygherre
  • Aarhus Universitet
    Lejer
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.11