23948sdkhjf

Urbanplanen Syd - fornyelse

København, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Udbud
Budget
90.000.000 kr.
Adresse
Matr. nr. 2306, Sundbyvester
København
Kategorier

Københavns Kommune skal opføre et fritidshjem og en specialinstitution, renovere et bibliotek samt udføre omfattende anlægsarbejder som et samlet projekt.
Urbanplanen, et socialt boligbyggeri beliggende mellem Røde Mellemvej og Englandsvej, blev opført fra midten af 1960’erne frem til begyndelsen af 1970’erne. Bebyggelsen har som andre lignende bebyggelser udviklet sig til et såkaldt udsat område, præget af fysiske og sociale udfordringer. Københavns Kommune har ved budgetforhandlingerne 2016 vedtaget en handlingsplan for en byfornyelse af området.
I Urbanplanen Syd findes den nyrenoverede Dyvekeskole, 2 store fritids institutioner fra hhv. 1992 og 1998, samt et areal med boldbaner. Formål med kommunens handlingsplan er at revitalisere området.
Ved en projektkonkurrence gennemført i 2016 og 2017, blev en helhedsplan for urbanplanen Syd fastlagt. Helhedsplanen foreskriver, at den vestlige del af urbanplanen Syd skal frasælges til privat boligbyggeri. På det resterende areal etableres en fritidstidsinstitution til 448 indskrevne børn og en special fritidsinstitution til 74 børn. Samtidig foretages der en helhedsrenovering af Solvang Bibliotek. Der udføres omlægning af Remisevej og Urmagerstien, og der anlægges en ny tilkørselsvej. Der etableres en større central plads, hvor det tidligere Solvangcenter lå. Endvidere renoveres bibliotekspladsen mellem skolen og Solvang Kirke. Herudover udføres et større LAR- og skybrudsanlæg, som skal opsamle regnvand fra en del af urbanplanen Syd.
Projektet gennemføres i hovedentreprise.

Hovedprojekt
Delprojekt(er)
  • Urbanplanen Syd - fornyelse
Centrale aktører
  • Københavns Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.156