23948sdkhjf

Grundtvigsskolen - boligprojekt

Nykøbing Sj., Danmark

Fase
På vej

Grundtvigsskolen har et historisk vingesus over sig, med de arkitektonisk flotte oprindelige 1917-bygninger, og har været skole for mange generationer – og derfor har mange også et helt særligt forhold til, og mange minder herfra.
Pt omfattet af kommuneplanens rammeområde 3BE4 med anvendelse til offentlige formål med bebyggelsesprocent 70 i 2½ etages højde, hvilket skal ændres ifm salg, hvorefter ejendommen naturligt vil være omfattet af det omkringliggende område med bebyggelses procent på 80. Lokalplan 2007-11 er gældende, hvor skolen udgør delområde A, og lokalplanen skal ændres i f.m. salg og anden anvendelse.
Grunden på 8791 m2 er afgrænset af Grundtvigsvej mod vest, Billesvej mod nord, af ejendomme på Svanestræde mod øst, og af byejendomme på Svanetorvet mod syd.
Den oprindelige skolebygning inkl. gymnastiksal fra 1917 er bevaringsværdige, og skal bibeboldes med nuværende udtryk. Jf. BBR er bygning nr. 1 opført i 1917 og om-/tilbygning i 2008, som er "den nye 2008”-bygning. Bygning 2 er ”1956” bygningen med seneste registrerede om- og tilbygning i 2003, med bebygget areal 2724 m2, og samlet erhvervsareal 3568m2, heraf 844m2 kælder. Øvrige bygninger – herunder den tidligere brandstation/SFO fremtræde i forholdsvis ringe stand. Bygningerne fremtræder generelt i middel til ringe vedligeholdt stand. I skolegården findes desuden bevaringsværdigt træ.
Henning Larsen Architects har udarbejdet ”Mulighedsstudie” for Grundtvigsskolen, med forslag til omdannelse og nybyg til boliger jf. tre nedennævnte temaer. Mulighedsstudiet indgår som bilag i ejendommens datarum.
Beskrivelse af mulige temaer jvf. Mulighedsstudie:
Tema 1: Omdannelse/konvertering af eksisterende bygninger
Tema 2: Omdannelse/konvertering af 1917 og 2008 bygningerne, samt nybyg projekt
Tema 3: Omdannelse/konvertering af 1917 bygning, samt nybyg projekt
Da skolens funktioner skal flyttes til byens anden skole - på Billesvej - vil endelig overtagelse skulle aftales, men forventet 1 år efter endelig handel på Grundtvigsskolen.

Centrale aktører
  • NORDICALS A/S
    Ejendomsmægler
  • Odsherred Kommune
    Sælger
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.25