23948sdkhjf

Folehavekvarteret, Valby – nyt centralt byrum

Valby, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Planlægning
Adresse
Kirsebærhaven / Frugthaven
2500 Valby
Kategorier

Opgaven ligger i at omdanne et byrum til et grønt, inddragende og trygt byrum. Området omfatter både det offentlige areal, boligforeningers private græsareal og vejforløbet Kirsebærhaven, fra Folehaven til og med Vinhaven, som også er en del opgaven.
I det sydlige Valby, og på kanten af København, ligger Folehavekvarteret. I midten af kvarteret gemt bag den almene boligforening Folehaven er Folehavekvarterets største offentlige byrum (4.500 m2). Byrummet er omgivet af flere offentlige institutioner såsom Kirsebærhavens Skole, Vigerslev Bibliotek, Margrethekirken og Kirsebærhavens Plejecenter, og ligger op ad ét af 3B Folehavens mange grønne græsarealer (1.850 m2). Det samlede areal opleves usammenhængende, utrygt, forladt, fragmenteret og nedslidt.
Opgaven ligger i at omdanne dette byrum til et grønt, inddragende og trygt byrum. Området omfatter både det offentlige areal, boligforeningens private græsareal og vejforløbet Kirsebærhaven, fra Folehaven til og med Vinhaven, som også er en del opgaven.
Forud for opgaven ligger der et idéoplæg: Haven, som er udviklet under kampagnen Fælles rum v. Realdania og LOA, som støtter projektet.
I programmet er et orangeri beskrevet, der skal ligge på 3B Folehavens græsareal. Projekteringen af dette orangeri er ikke en del af dette udbud, men vil blive indkøbt separat. Vinderen af dette udbud vil i dispositionsforslaget have mulighed for at præcisere hvorledes orangeriet skal forholde sig til byrummet, herunder placering.

Centrale aktører
  • Københavns Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.156