23948sdkhjf

Kronholm - Kokkedal Stationsområde

Hørsholm, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Planlægning
Størrelse
21000 kvm
Slut
2024

Et 26.000 kvm stort område ved Kokkedal Station skal omdannes til en ny bydel, navngivet Kronholm, med 21.000 kvm bebyggelse i form af familieboliger, kollegieboliger, seniorbofællesskaber, friplejehjem, butikker, sundhedshus, café, fitnesscenter, parkeringshus og grønne byrum.

Det omfattende byudviklingsprojekt består af en række delprojekter, der omfatter et varieret udbud af boliger, butikker, offentlige funktioner og landskabsrum i et samlet arkitektonisk hovedgreb.

Konkret består vinderprojektet af følgende delprojekter:

Kronhøj – familieboliger, seniorbofællesskab og butikker. Kronhøj bliver med sin markante runde bygning et identitetsskabende pejlemærke i området, et samlings- og mødested for områdets beboere og pendlere og et hjem for familier og seniorer. Den omsluttende og samlende form forstærker fornemmelsen af samhørighed, og både gårdrummet og fællesfunktionerne i huset danner mødested på tværs af generationer. 

Kalvehavetårnet – kollegieboliger. ”Det udadvendte fitness/ungdomstårn står selvsikkert og dramatisk på kanten af baneterrænets lange krumme kig”, som der står i bedømmelsesrapporten. Kalvehavetårnet bliver Kronholms generator for energi og aktivitet. Kombinationen af ungdomsboliger, fitness og bevægelse skaber en fælles synergi. Gennem trappeanlæg, fitnesscenter i stueetagen og boldbur på taget skabes optimale bevægelsesrum for mennesker i alle aldre. 

Skovbo – familieboliger. Byhusene i to til fire etager bringer en mindre bymæssig skala til bydelen. Husene har tagterrasser og nære udeområder, facader i afdæmpede farver og vedligeholdelsesfri overflader. 

Hjortebo – seniorbofællesskab, dagligvarebutik og parkeringshus med 560 p-pladser i ét samlet byggeri. 

Blixens Have – friplejehjem. På østsiden af banen danner friplejehjemmet og Hjortebo med sine to voluminer et gavlmotiv mod banelegemet. Friplejehjemmet skal drives af svenske Nordlandia, der dermed for første gang træder ind på det danske marked.

Stationshusene – seniorvenlige boliger, der sammen med de eksisterende bygninger indrammer den nye stationsplads. Her er også mulighed for etablering af et sundhedscenter. 

Hirsch Haverne – seniorbofællesskab med en række fællesfunktioner, blandt andet væksthuse på opløftet tagniveau.

Vinderprojektet er udviklet i et tæt samarbejde mellem projektets parter, der består af udviklerne Sophienberg Gruppen og EOS Partners v. Kristin Arendt, arkitektfirmaet RUM, der har tegnet og udviklet seks af delprojekterne, C.F. Møller Architects, der har tegnet delprojektet Hjortebo samt BOGL, der har stået for landskabshelhedsplanen.

Centrale aktører
 • Rum A/S
  Arkitekt
 • EOS Partners ApS
  Udvikler
 • Sophienberg Gruppen A/S
  Udvikler
 • Hørsholm Kommune
  Opdragsgiver og grundsælger
 • C.F. Møller A/S
  Arkitekt
 • BOGL ApS
  Landskabsarkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.172