23948sdkhjf

Papirøen - masterplan

København K, Hovedstaden

Fase
Udførelse
Størrelse
45000 kvm
Start
Q1 2020
Slut
Q4 2024
Adresse
Trangravsvej
1436 København K
Kategorier

På Christiansholm - i daglig tale Papirøen - er der ejerlejligheder, almene boliger, hotel og markedshaller til butikker, cafeer, restauranter og kulturliv på vej. 

Lokalplanen for projektet er godkendt i foråret 2017 og giver mulighed for at 45.000 kvadratmeter, herunder 270-340 boliger, hvoraf 25 procent bliver almene. Desuden er der planer om et hotel, faciliteter til svømning samt en lang række udadvendte funktioner i øens nye haller. 

Cobes vinderforslag i arkitektkonkurrencen erstatter eksisterende haller på øen med en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ”den grønne hal”. Stueetagen rummer offentligt tilgængelige funktioner og erhverv med det kommende svømmeanlæg placeret i det nordvestlige hjørne. Oven på de nybyggede haller opføres boliger i en randbebyggelse. Stort set alle boliger får vandudsigt, og forslaget arbejder med meget varierede boliger – lige fra husbåde til boliger i flere planer. Arbejdet kalder på avancerede løft med flere facadeelementer, der skal hælde sytten grader. Det hele iklædt den specialudviklede Christiansholmersten, som er nært beslægtet med de farver, der præger Operaen, Amalienborg og Nordatlantens Brygge. 

Lejeaftalen med de midlertidige aktiviteter udløber ved årsskiftet 2017/18, hvorefter nedrivningen af eksisterende bygninger indledes.

Udviklingsselskabet CØ P/S er bygherre på området. Bag selskabet står Danica Ejendomsselskab (50%), Unionkul Ejendomme (37,5%) og Nordkranen (12,5%).

Projektet forventes at stå klar til aflevering af etape 1 og 2 i 2023 og etape 3 og landskab i 2024.

Hovedprojekt
 • Papirøen - masterplan
Underprojekt(er)
Centrale aktører
 • MOE A/S
  Ingeniør
 • Cobe ApS
  Arkitekt
 • UDVIKLINGSSELSKABET CØ P/S
  Bygherre
 • Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.772