23948sdkhjf

Carlsberg Byen

København V, Hovedstaden

Fase
Udførelse
Størrelse
600000 kvm
Start
Q1 2012
Slut
Q4 2024
Kategorier

Carlsberg Byen udvikles på Carlsbergs tidligere bryggerigrund i København på basis af arkitektfirmaet Entasis' masterplan, der vandt en WAN Award på  World Architecture Festival i Barcelona i 2009.

Bydelen kommer til at rumme cirka 3.000 boliger i forskellige former og prisklasser. I alt bygges cirka 600.000 m2 fordelt med 45 pct. til boliger, 45 pct. til butikker og erhverv og 10 pct. til kultur, idræt og institutioner. 

Masterplanen tager afsæt i områdets historiske kvaliteter, og Carlsberg Byen vil derfor være karakteriseret ved tæt bebyggelse med attraktive byrum og pladser, smalle gader og snævre passager. Et gennemgående træk vil være, at mange af bygningerne rummer butikker i stueplan, og kontorer, uddannelsesinstitutioner og boliger på de øvrige etager. Planen vandt førsteprisen som verdens bedste masterplan på World Architecture Festival i Barcelona i 2009.

I alt vil ca. 15 % af den fremtidige bygningsmasse være bevarede bygninger med reference til bryggeriets 160 år lange historie på Valby Bakke. Virksomheden Carlsberg bliver på området bl.a. med besøgscenter, museum, forskningscenter og Husbryggeriet Jacobsen, ligesom Carlsbergs hovedkontor fortsat vil være at finde på grunden.

Bag udviklingen står selskabet Carlsberg Byen P/S, der ejes af Carlsberg, PFA, Topdanmark og PenSam.

Centrale aktører
  • Entasis A/S
    Masterplan
  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S
  • Niras A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Artikler om projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.328