23948sdkhjf

Stigsborg Havnefront

Nørresundby, Nordjylland, Aalborg Kommune

Fase
Udførelse
Størrelse
494000 kvm
Start
Q1 2018

Stigsborg Havnefront er et af Danmarks største kystnære byudviklingsprojekter med et samlet areal på 49,4 hektar. Området forventes færdigudviklet inden for de kommende 25-30 år med 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter.

Masterplanen for området er udviklet af Tegnestuen Vandkunsten, BOGL og Esbensen/DEM. Byggmodning og salg af byggeretter sker gennem et udviklingsselskab, som er ejet af PFA/A. Enggaard (51 pct.) og Aalborg Kommune (49 pct.)

Aalborgs nye bydel er placeret på Nørresundbysiden øst for Limjordsbroen og vil primært bestå af leje- og ejerboliger i 4-6 etagers højde samt town-houses/rækkehuse i 2-4 etagers højde. Offentlige institutioner som skole, plejehjem og daginstitutioner samt caféer og mindre butikker indgår også i planerne.

Det samme gør flere markante rekreative elementer. Blandt andet udbygges kajen med en træbro, formet som en ring på 145 meter i diameter, hvoraf halvdelen placeres ude i fjorden. Ringen forbindes med Aalborg og Musikhuskvarteret på den anden side af fjorden via en sejlende havnebus. Der anlægges også en stor bypark.

Etape 1, Parkkvarteret, på 16,3 hektar ligger centralt i området og vil udgøre cirka 188.000 etagemeter. Denne etape skal efter planen i gang allerede i starten af 2018. Herefter følger etape 2, Havnekvarteret på i alt 10,8 hektar, som for en stor dels vedkommende er ejet af Aalborg Havn, samt etape 3, Strandkvarteret på 7,2 hektar.

Centrale aktører
 • BOGL ApS
  Masterplan
 • PFA Pension, Forsikringsaktieselskab.
  Arealudvikling
 • Aalborg Kommune
 • Stigsborg P/S
 • Dansk Energi Management A/S
  Masterplan
 • Tegnestuen Vandkunsten A/S
  Masterplan
 • A. ENGGAARD A/S
  Arealudvikling
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Artikler om projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

1.25