23948sdkhjf

Hammershus Besøgscenter

Allinge, Hovedstaden

Fase
Afsluttet
Budget
60.000.000 kr.
Størrelse
1000 kvm
Slut
Q1 2018
Adresse
Langebjergvej
3770 Allinge
Kategorier

I 2012 donerede A.P. Møller-fonden 92,5 mio. kroner til en restaurering af slotsruinen ved Hammershus og etablering af nye besøgsfaciliteter.

Cirka 28 mio. kroner af det samlede beløb skulle gå til istandsættelser. Resten er brugt på det 1.000 kvadratmeter strore besøgscenter, som er opført godt 200 meter fra den gamle slotsruin på Bornholms nordspids.

Foruden udstilling rummer huset foyer, butik, café og undervisningslokale.

Besøgscentret er tænkt som en diskret bygning, der ikke gør meget væsen af sig i forhold til den omkringliggende fredskov og øens mest kendte turistattraktion. Bygningen er udformet med enkle udtryk i høj kvalitet, hvor blandt andet lokalt bornholmsk egetræ fra Rø Plantage har en fremtrædende rolle. Egetræsplankerne og det specialdesignede inventar i eg spiller op mod yder- og indervægge i rå beton, som støbt på stedet.

Oven over indgår det svævende tag naturligt i det landskabelige stiforløb, og fra terrassen foran centret udløber en bro, der viderefører stiforløbet mod slotsruinen og etablerer yderligere udsigtspunkter i landskabet.

Taget er lagt i forlængelse af det bakkede landskab. Dermed kan publikum ikke se besøgscentret, når de bevæger sig hen mod Hammershus. Det giver to umiddelbare fordele for gæsterne. Dels tager bygningen ikke fokus fra hovedattraktionen, og dels bliver taget et naturligt udsigtspunkt med god plads til ophold.

Centrale aktører
 • ARKITEMA K/S
  Arkitekt
 • BuroHappold Engineering
  Rådgivende ingeniør
 • Nordbornholms Byggeforretning ApS
  Hovedentreprenør
 • Christoffer Harlang Architects v/Christoffer Harlang
  Arkitekt
 • Naturstyrelsen
  Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219