23948sdkhjf

Nyt Hospital Nordsjælland

Hillerød, Hillerød Kommune

Fase
Udførelse
Budget
7.000.000.000 kr.
Størrelse
118000 kvm
Start
Q4 2022
Slut
Q4 2026
Adresse
Hospitalsvej 1
3400 Hillerød
Kategorier

Nyt Hospital Nordsjælland bliver med sin placering i Hillerød midt i Nordsjælland det centrale behandlingstilbud for de 310 000 borgere i planlægningsområde nord. Området er i dag dækket af tre hospitaler, som med det nye akuthospital bliver fusioneret til én samlet enhed med ca. 660 senge og 25 specialer.

Træ anvendes i projektet for at give personale, patienter og besøgene en hjemlig oplevelse og for at fundere bygningen i den danske designtraditionHospitalet vil blive opført i de grønne omgivelser ved Overdrevsvejen i Hillerød, hvor udviklingen af fremtidens sundhedstilbud skal gå hånd i hånd med udvikling af en ny bydel med egen station. Det nye hospital skal tilbyde de mest tidssvarende, effektive og imødekommende rammer for regionens patienter samtidig med, at det skal være en arbejdsplads, der tilbyder de ansatte de bedste betingelser. Byggeriets omfang forventes at være ca. 120.000 m2 med et samlet budget på ca. 4,5 mia DKK i 2018-priser.

Opdatering 6/10-22: Grundstensceremoni for Nyt Hospital Nordsjælland 11. oktober 2022 kl. 15. Normalt lægges grundstenen ved byggeriets begyndelse. Men på grund af corona måtte denne begivenhed for Nyt Hospital Nordsjælland udskydes. Derfor vil ceremonien i stedet markere, at visionen nu bliver til virkelighed. Det gøres ved at placere de første sten, som skal indgå i en smuk mosaik i lobbyens terrazzogulv.  En mosaik, som vil vise hospitalets unikke firkløverform, og hvor hver sten indeholder ønsker for det nye hospital.  

Opdatering d. 13/4-23: Det nye supersygehus bliver forsinket igen. Oprindelig skulle det have stået færdig i 2020, så i slutningen af 2025, men ifølge den nye tidsplan vil det åbne dørene i november 2026. 

Centrale aktører
 • Herzog & de Meuron Denmark ApS
  Arkitekt
 • MOE A/S
  Rådgivende ingeniør
 • Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
  Arkitekt
 • Cowi A/S
 • Region Hovedstaden
 • MinskaCO2 Sverige AB
 • Staticus, filial af Uzdaroji akcine bendrove "STATICUS", Litauen
 • KG Constructions
 • Teknologisk Institut
 • Wicotec Kirkebjerg A/S
 • HENRIK JØRGENSEN LANDSKAB A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Artikler om projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.282