23948sdkhjf

Sydhavnskvarteret, Aarhus

Aarhus, Midtjylland

Fase
Udførelse
Størrelse
130000 kvm

Aarhus Kommune har taget fat i sydligste etape i den mangeårige omdannelse af De Bynære Havnearealer med omdannelsen af Sydhavnskvarteret. 

Visionen for Sydhavnskvarteret er at skabe en tæt og mangfoldig bydel i det gamle havne- og industriområde. En helt særlig bydel med plads til kunst, kulturproduktion og bevægelse, erhverv, tusindvis af nye arbejdspladser, social mangfoldighed og byliv døgnet rundt.

Området er i dag kendetegnet ved et markant kulturmiljø, kommende erhvervsvirksomheder, et slagteri i fortsat drift, væresteder og opholdssteder for socialt udsatte, kunstnere, kreative erhverv og den nærtliggende oliemølle. Dertil kommer en række bevaringsværdige bygninger og kulturspor i form af blandt andet Kulkransporet, den brostensbelagte Jægergårdsgade, slagteriet, teglmuren mod Strandvejen, det tidligere kraftværk og spisestedet Kohalen. Dette særlige miljø ønsker man varet og suppleret med nye byggerier, mennesker og aktiviteter. 

Området er i kommunens udviklingsplan opdelt af Jægergårdsgade med ca. 70.000 kvm nord for og ca. 50.000 kvm syd for Jægergårdsgad.

Nord for Jægergårdsgade har Team A. Enggaards A/S vundet købsretter på 6.500 kvm fordelt. I Zone B, den nordligste del af det udbudte område, på 21.000 kvm kontor og 900 kvm retaurant/detail. I Zone C på 20.900 kvm kontor, 11.000 kvm til hotel samt 1.300 kvm til detail/restaurant og 6.800 kvm til kultur og offentlige formål. A. Enggaard har Aart Architects, Labland Architects, Rum3 Studio, ATP Ejendomme og Schmidt Hammer Lassen med på holdet. 

De 10.000 kvm købsretter, som PFA Ejendomme Lav har i Zone D, områdets sydligste, fordelte sig i på 4.000 kvm kontor, 4.000 kvm hotel, 1.000 kvm detail og restaurant samt 1.000 kvm til kultur og offentlige funktion.  PFA Ejendomme Lav har udarbejdet tilbuddet sammen med Kilden & Hindby, Leander Group og Briq.

Centrale aktører
 • A. ENGGAARD A/S
  Udvikler
 • PFA DK Ejendomme Lav A/S
  Udvikler
 • Aarhus Kommune
  Bygherre
 • AART architects
  Arkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Artikler om projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.267