23948sdkhjf

Fællesskabshus i Musicon

Roskilde, Sjælland, Roskilde Kommune

Fase
Afsluttet
Budget
75.000.000 kr.
Størrelse
3800 kvm
Start
Q1 2021
Slut
Q1 2022

Roskilde Festival-gruppen og Roskilde Kommune vil i fællesskab skabe et kunstnerisk og eksperimenterende hus til Roskilde Festival-gruppen, foreningen Råstof Roskilde og egnsteateret Aaben Dans. En smeltedigel af et hus, placeret i bydelen Musicon, hvor potentialerne i et tværkunstnerisk felt kan dyrkes og styrkes.

Konkret bliver der tale om at bygge et almennyttigt hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. Nybyggeriet skal i fremtiden huse Roskilde Festival, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde.

Totalentreprisen er nu sendt i offentligt udbud. Der er tale om udbud med forhandling af totalentreprise vedr. projektering og opførelse af det fælles byggeri.

Byggeriet skal bestå af administrationsarealer til Roskilde Festival, en hal til øvelokaler til Råstof Roskilde, supportfunktioner til Aaben Dans samt fællesareal til alle 3 aktører.

I alt påtænkes opført ca. 3.800 kvm nybyggeri, samt ombygning af dele af de eksisterende bygninger der huser Aaben Dans.

Byggeriets samlede budget er på 75 mio. kr. Roskilde Festival-gruppens andel udgør 50 mio. kr., mens Roskilde Kommunes andel udgør 25 mio. kr. Totalentreprisens kontraktsum er på 63 mio. kr. Heraf udgør Roskilde Festival-gruppens andel 41,5 mio. kr., og Roskilde Kommunes andel udgør 21,5 mio. kr. Roskilde Festival-gruppen finansierer egne faciliteter til frivillige og ansatte samt husets fællesfaciliteter. Roskilde Kommune finansierer Aaben Dans' og Råstof Roskildes nye faciliteter samt tilpasninger af de nuværende faciliteter.

Centrale aktører
  • Roskilde Kommune
    Bygherre
  • Foreningen Roskilde Festival
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.218