23948sdkhjf

Brohuset, Ishøj - ombygning

Ishøj, Ishøj Kommune

Fase
Udførelse
Budget
109.000.000 kr.
Størrelse
12000 kvm
Start
Q1 2020
Slut
Q1 2025
Adresse
Vejlebrovej 45
2635 Ishøj
Projekttyper
Kulturhus, Parkering, Sundhedshus, Uderum

Ishøj Kommune ønsker at ombygge Brohuset tidl. NEXT til velfærdsformål og kommunal anvendelse.
Brohuset har tidligere været anvendt til erhvervsskole, og det forventes, at arbejderne ud over ombygning også kan omfatte elementer af modernisering, nedrivning og nybygning, ligesom der udføres en omlægning af udearealerne.
Ombygningen udføres, mens bygningen er i drift.
De eksisterende bygninger ekskl. de bygninger, der nedrives i etape 1 omfatter ca. 8.400 m2 og det samlede fremtidige grundareal udgør ca. 16.300 m2. 
Etape 2 omfatter nedrivning og ombygning af den sydlige del, og primært faciliteter til genoptræning og rehabilitering. Det er samme hold af entreprenør og rådgivere, som på etape 1, der udfører etape 2. Etape 2 forventes koste omkring 50 mio.kr, starte op i sommeren 2021 og være færdig i sommeren 2022. Projektet drejer sig om et areal på 3000 kvm. 

Opdatering 26/6-23:

Etape 3
Teamet der har vundet 3. og sidste etape af Brohuset består af PLH Arkitekter, Rasmus Friis, Artelia og MASU Planning. Projektet omfatter både nedrivning, renovering samt etablering af et helt nyt treetagers hus, som danner en sammenhæng mellem Brohusets eksisterende bygninger. 

Den nye bygning kommer til at indeholde borgerservice, undervisningslokaler, foreningsområder, arbejdspladser samt et centralt, indre ”Borgertorv”. Torvet er glasoverdækket, hvilket skaber et åbent, tilgængeligt og imødekommende rum med masser af luft og dagslys, hvor borgere, brugere og ansatte kan mødes både planlagt og spontant. På husets øverste etage etableres kantine med loft til kip. Via en tilbagetrækning i bygningsvolumenet er skabt plads til en tagterrasse i direkte forbindelse med kantinen. I sin sammenhæng er der tale om ét stort rum, som uden for frokosttid vil kunne bruges til et væld af formål så som touch down arbejdspladser, møder, sociale arrangementer, oplæg m.v.

Den nye bygnings facader udføres i røde skærmtegl og med rejste tage hvor der monteres solceller. Træ bruges som gennemgående materiale i byggeriet. 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.33