23948sdkhjf

Fremtidens Assens, Willemoes Plads - Havneplads og Multitek

Assens, Assens Kommune

Fase
Udførelse
Budget
13.100.000 kr.
Start
Q1 2022
Slut
Q2 2023
Kategorier

Første handling i realiseringen af udviklingsplanen for Fremtidens Assens, er dannelsen af et nyt aktivt havnebyrum, der genskaber forbindelsen mellem den smukke indre købstad og det levende, oplevelsesrige havnemiljø, med en ambition om, at tiltrække følgeinvesteringer og løfte den videre byudvikling på havnen og i midtbyen.
Assens Kommune og Realdania ønsker med udbudet, at tilknytte en rådgiver til at varetage totalrådgivningen i forbindelse med udvikling, projektering og gennemførelse af en ny aktiv havneplads ved Willemoesgade, samt etablering af et moderne multitek i det tidligere rådhus på Willemoesgade 15 - idet det eksisterende bibliotek flyttes hertil fra dets nuværende placering i udkanten af byen.
Åbningstrækket, med multitek og havneplads, er det centrale knudepunkt og hjertet i Fremtidens Assens. Her forbindes købstadsbymidten, den bynære havn, erhvervshavnen, marinaen og Assens næs.
Stedet skal være for borgere og besøgende, og give rum for skabende fællesskaber omkring kultur, med aktiviteter der flyder frit imellem havneplads, bygning og atriumgård.
Åbningstrækket skal skabe grundlag for bæredygtig turisme, hvor turistaktiviteter og borgeraktiviteter smelter sammen, med en gennemgående rød tråd i multitek og havneplads.
Det er et ønske, at havneplads og multitek skal blive det samlende knudepunkt – bylivsgeneratoren i Assens, som sammen skal skabe de optimale rammer, der inspirerer til socialt samvær og aktivteter, såvel ude som inde. Et sted fyldt med liv og aktiviteter, med rum for skabende fællesskaber omkring litteratur, kunst og kulturhistorie.
Det multifunktionelle byrum er byens mødested, byens uforstyrrede arbejdssted og byens kreative inspirationskilde. Et fantastisk sted at komme som såvel borger, som medarbejder og som turist. Der ønskes et projekt med fokus på social bæredygtighed – Trygge rum, mødesteder, rum som stimulerer sanserne og samskabelse.

Opdatering 21/3-22: I dag går de underjordiske forvandlinger igang. Gravearbejdet begynder, dertil omlægning af Forsyningens ledninger for at fremtidssikre den nye Willmoes Plads. 

Opdatering den 22-05-2023: I begyndelsen af juni forventes byggeriet at stå færdigt. 

Hovedprojekt
  • Fremtidens Assens, Willemoes Plads - Havneplads og Multitek
Underprojekt(er)
Centrale aktører
  • Assens Kommune
  • WE ARCHITECTURE ApS
  • REALDANIA
  • BYMUNCH BY- OG LANDSKABSDESIGN ApS
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219