23948sdkhjf

Plejecenter Ammershøjparken - udvidelse

Kirke Hyllinge, Lejre Kommune

Fase
Afsluttet
Start
Q1 2020
Slut
Q4 2021
Adresse
Ammershøjparken 1
4070 Kirke Hyllinge

Plejecentret Ammershøjparken i Kirke Hyllingen udvdies med 24 nye demensvenlige boliger samt tilhørende serviceareal og udeareal.

Tilbygningen viderefører grebet med centerets vinkelbygninger, der indrammer udearealer, skærmer af og danner over­skuelige og trygge gårdrum. Ved at videreføre formen er der skabt mulighed for en bebyggelse med en række indrammede uderum og en genkendelighed i området, samtidig med at det tilfører stedet et nyt bygningssnit.

Projektet tilbyder lyse, imødekommende og hjemlige rammer for beboerne og personalet, grønne og attraktive uderum, gedigne konstruktioner og materialer, et fremtidssikret og bæredygtigt anlæg med fokus på holdbarhed og drift. Og så har teamet kunne tilbyde et byggeri i lavenergiklasse.

Projektet er udarbejdet med DGNB’s 360 graders tilgang til bæredygtigheden, for at komme hele vejen rundt om projektet. Bygningerne er blandt andet udført med ydervægge beklædt med en skærm­tegl, som både sikre en langtidsholdbar overflade, en kompakt og tynd facadeopbygning samt et bæredygtigt materialevalg. Der arbejdes med en høj grad af træ i væg- og tagkonstruktioner. Desuden er bygningen en lavenergibygning efter BR18, hvilket betyder, at klimaskærmen og de tekniske installationer har et lille energitab. Bygningen er også forsynet med solcelleanlæg, der producerer energi til energiregnskabet.

Centrale aktører
 • Rum A/S
  Arkitekt
 • Lejre Kommune
  Bygherre
 • T-Kon ApS
  Rådgivende ingeniør
 • H. NIELSEN & SØN A/S
  Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

1.297