23948sdkhjf

Ny bydel, Gødstrup - helhedsplan

Herning, Herning Kommune

Fase
Udførelse
Størrelse
215000 kvm
Adresse
Gødstrupvej
4700 Herning

Herning Kommune har modtaget et idéoplæg til udviklingen af en større del af Gødstrup til boliger. Idéoplægget skal danne baggrund for igangsætning af ny planlægning og konkretisering af de nærmere forhold, der skal fastsættes i lokalplanlægningen.
Idéoplægget viser et område på lidt over 20 hektar med blandede bebyggelse. 
Området er en del af Principplan Gødstrup, som sætter fokus på, hvordan en ny bydel kan supplere aktiviteterne i de omgivende forstæder og tiltrække nye målgrupper. 
Byplanudvalget har besluttet, at områet inddeles i minimum etaper, og har givet grønt lys for igangsætning af planlægning for den første etape.

Opdatering 24-01-2023:
Den nye bydel bliver en tilknytning til det nye 140.000 kvm store Gødstrup supersygehus, der åbnede i slutningen af 2020. I alt bliver der tale om et område på knap 80.000 kvm – heraf omsættes godt 33.000 kvm til boliger og et centerområde med forretninger.
Først opføres der mod øst et centerområde med to dagligvarebutikker på hver op til 1.500 kvadratmeter. Her placeres også en tankstation og vaskehal samt en café og restaurant.
Centerområdet bliver på op til seks etager og kommer til at rumme et vartegn for området. Ovenpå butikkerne etableres knap 6.000 kvm lejligheder.

Senere påbegyndes længere mod vest et område på i alt 7.000 kvm parcelhuse på op til 250 kvm stykket i to eller tre etager. Beboerne får mulighed for selv at vælge hustype blandt flere forskellige størrelser og designs. Dernæst bebygges desuden et tredje område på sammenlagt 17.000 kvm med rækkehuse i to eller tre plan.

Endelig er der mulighed for senere at udvikle et erhvervsområde mod nord i første række til Holstebromotorvejen.

Hovedprojekt
  • Ny bydel, Gødstrup - helhedsplan
Underprojekt(er)
Centrale aktører
  • Arkitektfirma Kristian H. Nielsen
  • Herning Kommune
    Bygherre
  • CALUM A/S
  • Boligselskabet Fruehøjgaard
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.222