23948sdkhjf

LPG bygger bro til fremtidens energi

Tilbage til virksomhedsprofilen.

LPG kaldes ofte flydende gas eller flaskegas - uanset om den er lagret på flasker eller i tanke. Det internationale navn er Liquefied Petroleum Gas (LPG), der dækker over en samlet betegnelse kulbrinterne propan og butan.

LPG er et naturligt biprodukt, som udvindes ved raffinering af råolie og/eller naturgas. Gassen udvindes af den råolie, der kommer op fra olieboringer. Råolien, som bliver dannet ved kemiske og geologiske processer i jorden gennem millioner af år, bliver udnyttet 100% ved raffinering. I Danmark kommer størstedelen af al LPG fra råolieproduktion i Nordsøen. På globalt plan genereres ca. 60% af alt LPG fra naturgas – resten kommer fra råolie. 

LPG er en sikker, fleksibel og miljømæssig forsvarlig energikilde. Det er et af de reneste fossile brændstoffer, udleder ingen miljøgifte som fx bly og tungmetaller og ved fuldstændig forbrænding afgives kun vand og CO2. Dermed forurener gas hverken jord eller grundvand og har minimal indvirkning på miljøet.

LPG bygger bro til fremtidens energi
LPG spiller en vigtig rolle i forsøget på at imødegå klimaforandringer og forsyningssikkerheden. Det er en omkostningseffektiv energikilde, da en stor del af energiindholdet omdannes til varme. LPG er mere effektiv end traditionelle brændstoffer, hvilket betyder mindre energispild og bedre udnyttelse af verdens ressourcer.

Gas fungerer allerede i dag som backup og energikilde til vedvarende energianlæg. Samtidig arbejder forskere på at gøre gassen endnu renere. Vind, sol og bølger er de væsentligste energikilder i fremtidens energisamfund. Men i et land, hvor vinden ikke altid blæser, og solen ikke altid skinner, kan LPG være et hensigtsmæssigt supplement til vedvarende energi.

Læs mere om LPG på vores hjemmeside.

Fakta om Kosan Gas a/s

Adresse
Kosan Gas a/s
Hasselager Centervej 19-21
8260 Viby J
Se på kort

Region
Danmark
Midtjylland
Århus Kommune

Telefon: +45 89487700

CVR nummer: DK17990977

Ansatte: 80

Certifikater: ISO 14001

Se hjemmeside Se regnskabsoplysninger

Kontaktpersoner

Bente Thorup
Stilling: Regional Marketing & Product Manager, B2B
Direkte telefon: +45 22631340

Hanne L. Christensen

Send til en kollega

0.125