23948sdkhjf

DGNB-certificering til Aarhus-projekt

Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og den private udvikler Domis Ejendomme har udløst et certifikat for bæredygtig byplanlægning af Brygger Bakke.
Aarhus Kommune og Domis har siden 2009 samarbejdet om en bæredygtig udvikling af bydelen Brygger Bakke i Risskov. De bæredygtige bestræbelser resulterede i sidste uge i en certificering fra Green Building Council Denmark.

- Brygger Bakke er et eksempel på et stærkt offentligt-privat samarbejde, og det glæder mig, at parternes arbejde med at skabe en bæredygtig planlægning af området er udpeget som international standard, så vi nu kan præsentere byrådet for en lokalplan for området, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Han glæder sig over, at samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Domis har båret frugt, og at de nu har fået anerkendelse for det arbejde, som byrådet igangsatte i 2009.

En international blåstempling
Brygger Bakke er et omdannelsesområde på ca. 129.000 m2 ved Vejlby Ringvej i det nordlige Aarhus. I forbindelse med udviklingen af området har Aarhus Kommune deltaget i frontløber-projektet ”Bæredygtige bebyggelser” med tilpasningen af certificeringssystemet DGNB til danske forhold.

Bente Lykke Sørensen, chef for Arealudvikling Aarhus, glæder sig også over, at helhedsplanen for bydelen har fået en international blåstempling:

- DGNB-certificeringen er et fremragende afsæt for, at vi igangsætter salg af byggegrunde i efteråret. Certificeringen giver samtidig en fantastisk mulighed for at markedsføre Brygger Bakke over for internationale investorer som en bydel med fokus på bæredygtighed, da DGNB-ordningen er kendt af alle i branchen.

Læs mere

Udover Brygge Bakke har Nordhavnen og Carlsberg Byen i København og Nørrestrand i Horsens fået det bæredygtige stempel.

Grønt guld til Københavns Nordhavn
Carlsberg Byen belønnes for bæredygtig profil
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094