23948sdkhjf

Grønt lys til 32.000 m² musik- og teaterhus

Vejen er nu banet for opførelsen af Odense Musik- og Teaterhus. Byggeriet ventes indledt i starten af 2014.
Et bredt flertal i Odense Byråd nåede tirsdag til principiel enighed med udviklings- og entreprenørselskabet KPC om hovedvilkårene for opførelsen af Odense Musik- og Teaterhus. Byggeriet kan dermed sendes i udbud og gå i gang allerede i begyndelsen af 2014.

Målet er at skabe et kreativt og eksperimenterende kulturhus, der blandt andet giver nye og bedre rammer til to af byens store kulturinstitutioner: Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og Odense Teater. Odense Musik- og Teaterhus bliver desuden et moderne konferencecenter og får egen butik, ligesom der skal etableres 42 ungdomsboliger i tilknytning til huset.

Projektet er blevet til i et tæt samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og Odense Teater, som begge kan flytte ind i nye omgivelser, når huset står færdigt 2016.

- Huset kommer til at supplere Odense Koncerthus på fornemste vis, og jeg er slet ikke i tvivl om, at både by- og kulturlivet i Odense får et gevaldigt løft med huset. KPC kender projektet godt, og deres interesse i at investere i projektet viser, at vi står med et rigtigt godt og solidt projekt. Samtidig bekræfter det os også i, at der er investorer, der tror på Odense, siger Steen Møller, by- og kulturrådmand i Odense.

Koncerndirektør i KPC, Kurt Poulsen, ser et stort potentiale i det kommende teater- og musikhus, og han er overbevist om, at det vil vise sig at være en god investering for KPC.

- Det er et meget visionært projekt, som samtidig er en del af Odenses meget spændende byudvikling, og vi glæder os til at komme i gang, siger KPC-direktøren.


Partnerskabet bag omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, dense Kommune og Realdania, har samtidig besluttet at investere i parkeringskælderen under Odense Musik- og Teaterhus og integrere den i det samlede parkeringsanlæg under Thomas B. Thriges Gade.

Partnerskabet yder desuden et tilskud på 20 mio. kr. til husets foyer, der skal fungere som et overdækket byrum i dagtimerne.

- Odense Musik- og Teaterhus’ foyer bliver et spændende byrum under tag, som mange borgere kan få glæde af. Og ved at samtænke parkeringsanlæggene under Odense Musik- og Teaterhus og Thomas B. Thriges Gade sikrer vi, at begge anlæg får samme høje kvalitet og en optimal funktionel sammenhæng, siger adm. direktør i Realdania, Flemming Borreskov.

Samtidig med igangsættelsen af musik- og teaterhusprojektet sætter Odense Kommune 16 byggefelter i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade-området til salg ved et offentligt udbud.

Læs mere i artiklen Odense klar til omfattende udbud

Fakta om Odense Musik- og Teaterhus
Samlet areal ca. 32.000 m2

Store sal med 1740 siddepladser, foyer med mobil foyerscene, café, restaurant mv. – ca. 13.500 m2 (ejes af Odense Kommune)

Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole – ca. 6.100 m2 (ejes af KPC og lejes af Syddansk musikkonservatorium og Skuespillerskole)

Odense Teater – ca. 1.100 m2 (ejes af KPC og lejes af Odense Teater)

Ungdomsboliger – ca. 2.200 m2 (bygges og ejes af boligorganisation)

Butik – ca. 700 m2 (ejes og udlejes af KPC)

P-kælder med 245 parkeringspladser – ca. 8.500 m2 (ejes af Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078