23948sdkhjf

Sjælsø Gruppen under konkursbehandling

Byggekoncernen opgiver en rekonstruktion, men de igangværende byggerier på Margretheholm, Teglholmen, projektet Søborg Huse samt rækkehusprojektet i Egå videreføres.
Sjælsø Gruppen er under konkursbehandling.

Det oplyser byggekoncernen selv i en pressemeddelelse, efter bestyrelsen og direktionen har modtaget følgende meddelelse på vegne af rekonstruktørerne og tillidsmanden:

”Mellem Sjælsø, rekonstruktørerne, tillidsmanden og Sjælsøs væsentligste bankforbindelser har der været arbejdet ihærdigt på at afdække mulighederne for et fortsat Sjælsø i den nuværende struktur. Disse bestræbelser er desværre endt resultatløse, og der er derfor efter rekonstruktørernes og tillidsmandens opfattelse ikke grundlag for en fortsat rekonstruktionsbehandling.”

Selskabets ledelse oplyser, at den tilslutter sig vurderingen. Sjælsø Gruppen A/S, Sjælsø Danmark A/S og Sjælsø Retail A/S anmoder derfor, med rekonstruktørernes og tillidsmandens tiltrædelse, Skifteretten i Hillerød om, at rekonstruktionsbehandlingen bringes til ophør som udsigtsløs, og at selskaberne straks tages under konkursbehandling.

Flere projekter færdiggøres
De igangværende byggerier på Margretheholm, Teglholmen, projektet Søborg Huse samt rækkehusprojektet i Egå videreføres. De involverede banker og investorer har afgivet positive tilkendegivelser om fortsat at ville medvirke hertil.

Desuden vil byggestyringsopgaven vedrørende Copenhagen Towers etape 2 blive videreført i et fortsat samarbejde med bygherren og dennes bankforbindelse.

Ovennævnte projekter medfører, at ca. 20 medarbejdere fortsat er sikret beskæftigelse på byggepladserne ved disse projekter.

Nyt selskab er en mulighed
Som følge af konkursen er der ikke mulighed for at understøtte Sjælsøs aktiviteter i Polen, Sverige og Finland, der derfor må forventes afviklet.

Det ser heller ikke ud til, at skolebyggerierne i henholdsvis Horsens og Aabybro færdiggøres med Sjælsø Gruppen som partner.

Kuratorerne vil i den nærmeste fremtid, og i samarbejde med selskabernes bankforbindelser, undersøge mulighederne for etablering af et managementselskab, der i et samarbejde med byggeorganisationerne tilknyttet ovennævnte projekter, skal søge at sikre flest mulige værdier for selskabernes kreditorer og andre interessenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094