23948sdkhjf

Byggeri og renovering for 200 millioner på Fyn

Dansk Boligbygs afdeling på Fyn har særdeles travlt med flere nybyggerier og renoveringsopgaver. Entreprisesummen på sagerne er på ca. 200 mio. kr.
Fire af de aktuelle byggesager, Dansk Boligbyg har på Fyn, er for samme bygherre; Region Syddanmark. Projekterne ligger i Odense, Nyborg, Middelfart og Vissenbjerg.

I Nyborg er det totalentreprisen i på nybygning af et aktivitetstilbud til handicappede som dagtilbud samt et produktionskøkken, der skal betjene flere institutioner i Nyborg-området. Bygningen på 1.500 m2 opføres på nabogrunden til institutionen "Engbo" i Nyborg – et projekt som Dansk Boligbyg tidligere har bygget. Det nye dagtilbud og produktions-køkken i én bygning får samme hvide, pudsede facader som "Engbo".

Andetsteds i Nyborg opfører Dansk Boligbyg også 28 handicapboliger i ”Skovhuse”, fordelt på 2 byggepladser, der ligger i forbindelse med henholdsvis Skærehaven og Grejsdalen, og med henholdsvis 16 og 12 boliger. Det samlede areal er på 2.200 m2. Bygningerne opføres med præfabrikerede væg- og tagelementer.

Læs mere: Dansk Boligbyg har sat sig solidt på Fyn.

I Middelfart har byggefirmaet renovering og ombygning af "Teglgårdshuset" til boliger og administrationsbygning for Region Syddanmark. Projektet udføres som hovedentreprise, og det omfatter 1.500 m2.

Dansk boligbyg har også vundet en licitation vedrørende specialinstitution til handicappede børn - "Børnehusene Stjernen" i Odense. Projektet er en storentreprise, og omfatter jord, kloak, beton, betonelementer, smedearbejde, tagkassetter og murerarbejde. Institutionen indeholder 32 boligenheder samt administration og serviceafdeling. Byggeriet udføres i lavenergiklasse 2015 med solceller og med stort fokus på bæredygtighed. Det samlede areal udgør 3.300 m2.

Desuden gennemføres en totalrenovering af Vissenbjerg Rådhus, der ikke er i brug mere. Projektet med et samlet areal på ca. 1.200 m2 omfatter indretning af nyt bibliotek og nyt lokalhistorisk arkiv samt 6 nye familieboliger. Bygherrer er Domea på familieboligerne, og Assens Kommune på bibliotek og arkiv.

Det samlede etageareal i de fem projekter, hvoraf fire er for Region Syddanmark, udgør cirka 10.000 m2, og den samlede entreprisesum cirka 100 mio. kr. excl. moms.

200 mio. kr. alt i alt
Dansk Boligbyg på Fyn renoverer aktuelt også 93 boliger i ”Melfarparken” for Middelfart for Andelsboligforening. Boligerne skal renoveres, efter at der blandt andet er konstateret asbest, bly og PBC i bygningerne.

Boligerne får nyt køkken og bad, og de fire boligblokke får nye facader og nyt tag. Projektet omfatter 22 del-afleveringer undervejs, fordi lejerne skal genhuses mens renoveringen står på. Det samlede boligareal er på 11.200 m2, og entreprisesummen er på 47 mio. kr. excl. moms. Dansk Boligbyg udfører en storentreprise, som omfatter alle bygningsarbejder.

Desuden har byggefirmaet i henholdsvis august og oktober 2012 afleveret to projekter til Region Syddanmark. Det gælder institutionerne "Engbo" i Nyborg og Kerteminde. Projekterne er på i alt 4.500 m2 til 50 mio. kr.

Alt i alt udgør de aktuelle bygge- og renoveringsprojekter, sammen med ”Engbo”-institutionerne i Kerteminde og Nyborg, en entreprisesum på cirka 200 mio. kr. Dansk Boligbyg a/s åbnede afdelingen i Odense for 3½ år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097