23948sdkhjf

Arkitema vinder på Frederiksberg

Konkurrencen om Søster Sophies Minde på Diakonissestiftelsen er afgjort. Det bliver Arkitema, der skal stå for at forene nyt og gammelt på hjørnet af Peter Bangs Vej og Søndre Fasanvej.
Søster Sophies Minde ved Søndre Fasanvej på Frederiksberg blev oprindelig opført som alderdomshjem for pensionerede diakonisser. Som led i Udviklingsplan 2020 vil Diakonissestiftelsen energirenovere bygningen og samtidig bygge nye funktioner til.

I juni 2013 udskrev Diakonissestiftelsen en arkitektkonkurrence, som skulle løse den vanskelige opgave at forvandle en forholdsvis anonym bygning fra 1950'erne til et moderne hus, som tilfører nye arkitektoniske kvaliteter til det vigtige hjørne i byen.

To teams blev inviteret til at deltage i konkurrencen, der blev gennemført som et parallelopdrag med dialogmøder undervejs. I dommerkomiteen sad repræsentanter for Diakonissestiftelsen, stadsarkitekten på Frederiksberg samt to eksterne fagdommere.

En enig dommerkomité har udpeget forslaget fra Arkitema Architects som vinder. Rambøll har deltaget i teamet på ingeniørsiden.

- Vi synes, at det samlede bygningskompleks fremstår som en flot helhed, samtidig med, at man har en tydelig markering af, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt. Bygningen aftrappes i begge ender, og på hjørnet af Peter Bangs Vej og Søndre Fasanvej er det med aftrapningen lykkedes for Arkitema at skabe en fin reference til Diakonissestiftelsens karakteristiske, kamtakkede gavle, siger Mogens Madsen, bestyrelsesformand på Diakonissestiftelsen, der har været formand for dommerkomiteen.

Moderne boliger og fællesskab
Det ombyggede hus skal blandt andet rumme nogle af de nye seniorboliger, som indgår i Udviklingsplan 2020. De nye boliger er meget eftertragtede, og mange står i kø for at få lov at flytte ind, når boligerne bliver opført. Ideen med seniorboligerne er, at man kan blive en del af et fællesskab, samtidig med at selve boligen er moderne med elevator, altan og nem adgang til sundhedsydelser, kulturelle aktiviteter og grønne områder.

- Når det nye Søster Sophies Minde står klar, er det som en helt ny bygningstype. Et hus der kombinerer aldre og funktioner. Diakonissestiftelsen er optaget af at etablere synergi og fællesskab på tværs af aldre og funktioner. I dette hus forenes disse tanker, fortæller Dorthe Keis, arkitekt og associeret partner hos Arkitema.

Det eksisterende hus iklædes en ny teglfacade, og samtidig installeres der solceller på taget. Ambitionen er at opnå energiklasse 2020.

Byggeriet skal først realiseres om nogle år, men resultatet af konkurrencen vil indgå i den lokalplan, som er under udarbejdelse for hele Diakonissestiftelsens område mellem Peter Bangs Vej og Dronningensvej. Lokalplanforslaget forventes at komme i offentlig høring i foråret 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094