23948sdkhjf

Ny autorisationslovgivning skal rettes til

Høring om lovforslaget til nye autorisationsordninger afdækkede flere uklarheder, der nu skal findes en løsning på.
Regeringens lovforslag om nye autorisationsordninger inden for blandt andet el og VVS har været skarpt kritiseret fra flere sider. Onsdag afholdt Erhvervs,- Vækst-, og Eksportudvalget så høring om lovforslaget, og her blev det ifølge Tekniq tydeligt, at der stadig er en række uklarheder og huller i det aktuelle lovforslag.

Et meget debatteret element i lovforslaget er indførelse af delautorisationer, så man for eksempel kan få autorisation til at udføre elinstallationer i boliger. Det har mødt kritik i høringsfasen, blandt andet på grund af bekymring for, om delautoriserede ville få tilstrækkelig kompetence til at udføre installationsarbejde, der er behæftet med en betydelig risiko for blandt andet elbrand, elektrisk stød og vandskader.

- Det blev under høringen tydeligt, at der er behov for ændringer i lovforslaget, hvis vi skal opfylde målsætningen om ikke at gå på kompromis med sikkerheden. Men høringen var et godt skridt, fordi vi fik afdækket en række problemer, som vi nu skal finde løsninger på, ligesom der nu er en bredere erkendelse af, at lovforslaget ikke kan vedtages i sin nuværende form, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

Stadig mange uklarheder i lovforslaget
Tekniq-direktøren tilføjer, at det i det eksisterende lovforslag ikke er klart defineret, hvilket kompetenceniveau der skal til for at opnå en delautorisation til for eksempel at udføre boliginstallationer inden for el eller VVS. Altså om en tømrer kan påbegynde en autorisationsgivende uddannelse på lige fod med en færdiguddannet elektriker.

- Kompetenceniveauet skal være på niveau med en fuldt autoriseret. Blot på et afgrænset område af faget. Det blev tydeligt tilkendegivet, at der er behov for at afdække, hvilken baggrund og uddannelse der skal til for at opnå delautorisation. Der er ganske simpelt for mange uklarheder i lovforslaget som det ligger nu, siger Niels Jørgen Hansen.

På trods af, at Tekniq overordnet erklærer sig tilfreds med høringen, understreger organisationen, at der stadig er mange uafklarede spørgsmål. Det er for eksempel stadig ubesvaret, hvordan man videre vil forholde sig til forslag om undtagelser fra autorisationskravet, som også er en del af regeringens forslag.

Tidsplan for lovforslagets behandling på vej
Blandt deltagerne ved onsdagens høring var blandt andre Tekniq, Dansk El-forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Forsikring & Pension, Parcelhusejernes Forening, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen.

Erhvervs,- Vækst-, og Eksportudvalget mødes i dag torsdag for at evaluere høringen og fastsætte en tidsplan for behandlingen af lovforslaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109