23948sdkhjf

Erik Møller Arkitekter skal vise vejen

Erik Møller Arkitekter er udvalgt som vinder af en arkitektkonkurrence for en helhedsorienteret renovering af en boligblok i Højstrupparken i Odense.
Sidste år blev den almene boligafdeling Højstrupparken i Odense udvalgt til at vise nye veje til god, helhedsorienteret renovering af 40’erne og 50’ernes murede boligbebyggelser, og en arkitektkonkurrence blev igangsat.

Læs mere: Odense-projekt skal vise vejen

Nu er Erik Møller Arkitekter udvalgt som vinder, og i den kommende tid starter arbejdet med at udvikle nye og eksperimenterende løsninger på en skånsom og bæredygtig renovering.

Renovering med respekt
Erik Møller Arkitekter skal i den kommende tid videreudvikle deres forslag til en helhedsrenovering på en udvalgt boligblok i den almene boligafdeling Højstrupparken i Odense. Hensigten er at finde løsninger, der skal komme hele efterkrigstidens bebyggelser til gode.

Udgangspunktet for den netop afsluttede arkitektkonkurrence var at udvikle nye renoveringsløsninger, der viser, hvordan vi i fremtiden kan renovere periodens murede boligbebyggelser på en måde, der respekterer byggeriets arkitektoniske kvaliteter og samtidig skaber bedre funktionalitet, energioptimering og tilgængelighed for alle. Samtidig skulle løsningerne - både økonomisk og praktisk - kunne anvendes til andre lignende renoveringsprojekter. Det er i tråd med formålet for kampagnen ’40’ernes og ’50’ernes murede boligbebyggelser, som demonstrationsprojektet er del af:

- Når efterkrigstidens murede boligbebyggelser skal bringes ind i fremtiden, er det vigtigt, at vi som samfund går til opgaven, så bevaring og udvikling går hånd i hånd. Erfaringerne fra Højstrupparken har potentiale til at få stor betydning for fremtidens helhedsorienterede renoveringer, og i Realdania ser vi nu frem til tæt at følge den videre proces, siger projektleder i Realdania, Lars Autrup om baggrunden for kampagnen og demonstrationsprojektet i Odense.

Højstrupparken fremtidssikres
Udover Erik Møller Arkitekter var også Varmings Tegnestue og Praksis Arkitekter udvalgt til at deltage i den to-fasede arkitektkonkurrence. Deltagerne skulle forholde sig til bebyggelsens oprindelige kvaliteter, når de kom med byggetekniske forslag inden for hovedtemaer om tilgængelighed og energirenovering. Og ikke mindst skulle arkitekterne give deres bud på en opdatering af boligernes indretning.

- Med vinderprojektet får Højstrupparkens boliger større og lysere rum, og en ny altanløsning – der er inspireret af den oprindelige – skaber bedre muligheder for ophold. Samlet set er Erik Møller Arkitekters forslag et gennemarbejdet og overbevisende bud på en fremtidssikring af bebyggelsen, som både kommer beboere og eftertiden til gavn. Samtidig er her tale om løsninger, som også andre renoveringsprojekter vil kunne få glæde af, siger Erik Brandt Dam, EBD Arkitekter, der er én af de tre fagdommere i konkurrencen.

Henover foråret skal vinderprojektet projekteres i tæt dialog med beboerne. Demoprojektet danner baggrund for en helhedsplan for hele området, som forventes godkendt i foråret 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109