23948sdkhjf

Byggecentre: Vi er ikke et fordyrende mellemled

Fordommen om, at dyre materialer skaber høje priser i boligbyggeriet, holder ikke stik. Det er nødvendigt at anskue udviklingen over tid, mener Danske Byggecentre.
Siden 2008 har omkostningerne til byggematerialer ligget lavere end byggeriets arbejdsomkostninger. Den udvikling får brancheorganisationen Danske Byggecentre til at dementere myten om, at dyre byggematerialer driver priserne på boligbyggeri op.

Building Supply sætter løbende fokus på aktuelle og relevante tal for byggebranchen, og dagens omdiskuterede tal fra Danmarks Statistik kan læses her: Boligbyggeriet præges af stigende materialeomkostninger .
- Vi bliver ofte skudt i skoen, at vi er et fordyrende mellemled i byggeriet, og der er man bare nødt til at se på udviklingen og konstatere, at det ikke passer, siger administrerende direktør hos Danske Byggecentre, Palle Thomsen, til Building Supply.

Reaktionen fra brancheorganisationen kommer oven på nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at omkostningerne til byggematerialer var motoren bag prisstigninger i boligbyggeriet, når første kvartal af 2014 sammenholdes med sidste kvartal af 2013.

Pas på overfortolkning
Hos Danske Byggecentre mener man ikke, det er rimeligt at drage konklusioner på baggrund af den kvartalsmæssige udvikling. I stedet peger brancheorganisationen på den langsigtede udvikling, der viser, at materialeomkostningerne siden 2008 har været med til at trække byggeomkostningerne ned; og at det i stedet er arbejdsomkostningerne, der holder priserne oppe.

- Overordnet set over de seneste syv år er det byggematerialer, der har været med til at holde prisstigningerne i byggeriet moderate, siger Palle Thomsen.

Udviklingen i byggeomkostningsindekset over tid, som Danmarks Statistik udarbejder, underbygger udtalelserne fra Danske Byggecentre. Udviklingen er belyst og illustreret i denne artikel: Boligbyggeriet præges af stigende materialeomkostninger .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141