23948sdkhjf

Positiv overraskelse med LED-belysning

Udskiftningen af gadebelysning i Kolding Kommune har givet større besparelser end ventet. Nogle steder er udgifterne skåret med to tredjedele.
I Kolding Kommune er Trefor Entreprise i færd med en omfattende opdatering og udskiftning af gadebelysningen. Over de næste år skal 75 procent af gadebelysningen udskiftes med LED-belysning.

Læs mere: Trefor vinder LED-opgave til 85 mio. kr.

Økonomisk var forventningen, at halvdelen af regningen til el-forbruget kunne skæres væk med den nye LED-belysning. Det skøn viser sig dog ikke at holde.

- Der er nogle områder i Vamdrup og i Kolding, hvor vi faktisk har sparet op til 75 procent. Den generelle tendens er, at vi sparer 52 procent, siger Kim Bauenhøj, der er fagansvarlig for gadebelysning i By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune, til dr.dk.

I tilgift har kommunen også droppet natslukning af gadebelysningen flere steder, hvor der er sat LED op.

Læs mere: Første del af belysningsprojekt på plads i Kolding

Aftalen mellem Trefor Entreprise og Kolding kommune løber op i mere end 85 million kroner og berører i alt 15.000 armaturer, hvilket svarer til omkring 75 procent af alle kommunens armaturer. Desuden er alle gamle træmaster og gittermaster historie om fire år, da de alle erstattes med nye moderne master. Der vil heller ikke være nogen luftledninger tilbage.


Original artikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Treka...
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078