23948sdkhjf

Ny prognose spår 2015-fremgang i byggeriet

Totalmarkedet står foran yderligere vækst efter et 2014, der allerede nu må karakteriseres som et godt år for den danske byggebranche, vurderer CRM-Byggefakta i sin nye ”Prognose 2015”.
- 2014 har vist overraskende vækst i den danske byggeaktivitet, og det ser ud til, at vi holder niveauet og kan se frem til yderligere vækst på 4 % i 2015, siger Jens Slott Johansen, direktør i CRM-Byggefakta.

Den nye ”Prognose 2015” dækker 2.353 projekter med start i 2015, og CRM-Byggefakta forventer, at der igangsættes byggerier for knap 70 mia. kr. i Danmark til næste år. I reelle tal svarer det til projekter for 2,8 mia. kr. mere end i 2014.

- Dette er vel og mærke eksklusiv Femern Bælt-forbindelsen, som omfatter fire store anlægsprojekter, der påbegyndes i 2015 med en samlet anlægssum på 32 mia. kr. Femern Bælt-forbindelsen behandles særskilt for ikke at skævvride prognosen for den øvrige byggebranche, siger Jens Slott Johansen.

Prognosen forudser fremgang inden for hovedgrupperne ”Boliger”, ”Sport & fritid” samt ”Butik, kontor og lager”. Væksten er dog mest markant inden for hovedgruppen ’Sundheds- og socialvæsnet’.

Når man ser på bygherretyper, er det primært de private bygherrer, de almene boligselskaber og regionerne, der vil igangsætte byggeprojekter i 2015. Der er samtidig store forskelle på, hvordan væksten fordeler sig i forhold til geografi, hovedgrupper, og om det er nybyggeri eller renoveringer.

Læs mere på www.byggefakta.dk/prognose2015

Prognosen fra CRM-Byggefakta kommer samtidig med, at bygge- og anlægsvirksomhederne ifølge Danmarks Statistik ligger inde med de tykkeste ordrebøger i to år.

Hos Dansk Byggeri ser man dog tegn på, at der i løbet af 2015 vil opstå et tomrum på bolig- og energirenoveringsmarkedet - ikke mindst som følge af BoligJob-ordningens ophør.

Læs også: Tykkeste ordrebøger i to år – entreprenørerne fører an
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.597