23948sdkhjf

M. J. Eriksson profiterer af fokusskifte

Anlægsentreprenørens strategi om at deltage i totalentrepriser kan aflæses direkte af regnskabet, hvor driften er forbedret med over 50 procent.
Omsætningen steg med en tredjedel, mens driftsresultatet blev forbedret mere end 50 procent for M. J. Eriksson A/S i regnskabsåret 2013/14. Og den positive udvikling er ingen tilfældighed, lyder det fra anlægsentreprenørens direktør.

Læs også: M.J. Eriksson vinder kontrakt til 564 millioner

- Virksomhedens strategi om at deltage i totalentrepriser, enten som totalentreprenør eller som konsortiepartner, har været en stor succes de seneste år, og bidraget til en kraftig vækst i vores omsætning og indtjening, siger Jørgen Eriksson til Building Supply.

Han uddyber:

- Skiftet fra hovedentreprenør til totalentreprenør har været et internt projekt, der har krævet stor opmærksomhed fra direktionen, samt ansættelse af medarbejdere med erfaringer og kompetencer inden for området. Resultatet har været meget positivt, og senest har vi vundet to totalentrepriser på Holstebromotorvejen for Vejdirektoratet, hvor der var første spadestik i marts 2015.

Udenlandsk konkurrence skaber muligheder
Fokusskiftet fra M. J. Eriksson betyder også, at Jørgen Eriksson tager afslappet på den stigende konkurrence fra udlandet inden for anlægssegmentet. Faktisk hilser han udefrakommende aktører velkommen.

- Den udenlandske interesse for danske infrastrukturprojekter ser vi ikke kun som en udfordring, men også som en mulighed for at deltage ved store, komplekse projekter, hvor vores kompetenceområder kun udgør en mindre del, konstaterer Jørgen Eriksson og nævner Metro Cityringen i København som et eksempel.

Læs også: M. J. Eriksson vinder opgave ved Femern

Her har M. J. Eriksson stået for gravearbejder, spunsarbejder med mere på 21 pladser, der omfatter stationsbyggepladser, tunnelbyggepladser og en skaktbyggeplads. Og det arbejde er udført i underentreprise for Copenhagen Metro Team.

Set fra helikopterperspektivet mener M. J. Eriksson-direktøren, at anlægsbranchen generelt skal finde de næste års vækst inden for jernbanearbejde og Femern-forbindelsen. Af samme grund regner anlægsentreprenøren med at have nok at lave det kommende stykke tid, hvorfor forventningerne til indeværende regnskabsår er en omsætning og en indtjening på niveau med 2013/14.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094