23948sdkhjf

56 byggekonkurser i maj

Stadig flere byggevirksomheder går konkurs i forhold til sidste år. Især markedets mindre aktører har svært ved at klare sig.
Antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen landede i maj på 56, og det er knap 17 procent flere end i samme måned sidste år. Det er samtidig fjerde måned i træk, at konkurstallet overstiger sidste års antal. Ifølge Dansk Byggeri er det især de mindre byggevirksomheder, der har svært ved at tjene penge til omkostningerne.

Fremgang hos byggebranchens giganter

Mens det står sløjt til hos de mindre aktører i byggesektoren melder flere større virksomheder om fremgang. Det vidner flere brancheanalyser, som Building Supply har foretaget sammen med Licitationen, om.

Senest melder en række at de mellemstore byggeentreprenører om rekordår. Men også landets største byggeentreprenører og anlægsentreprenører melder om fremgang på både top- og bundlinje.

Find og læs brancheanalyserne her
- Det stigende antal konkurser har overrasket os, men det hænger sammen med, at hvor det egentlig ser fornuftigt ud for de større virksomheder, så mangler vi stadig at se, at aktiviteten hos privatforbrugerne kommer i gang, og dermed de mindre virksomheder, siger chefkonsulent hos Dansk Byggeri Andreas Fernstrøm.

Samlet set har 260 bygge- og anlægsvirksomheder drejet nøglen om i årets første fem måneder, og det er markant flere end i samme periode sidste år, hvor 205 virksomheder lukkede og slukkede. Det høje antal konkurser får nu Dansk Byggeri til at ændre sit skøn for årets samlede antal konkurser:

- Efter at maj måned igen blev en måned med mange konkurser, har vi valgt at revurdere vores skøn for antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen i 2015. Hvor vi tidligere forventede et lavere niveau end i 2014, vurderer vi nu, at vi vil nå op på 600-650 konkurser, når året er omme, siger Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11