23948sdkhjf

Kalmar-Huse vil lave eksklusive helårshuse

Sommerhusgigantens indtog på helårsmarkedet bliver et nicheforetagende, der satser på flot design.
I maj offentliggjorde Kalmar-Huse, at den gamle sommerhusgigant nu vil kaste sig over helårshuse.

Men det bliver ingenlunde for at konkurrere med Huscompagniet, siger Hans Martin Jessen, som er direktør hos Kalmar-Huse. Det starter med at være et supplement til sommerhusproduktionen, som stille kan bygges op.

- Tiden må vise, hvor stort det kan blive. Vi starter ikke ud med at bygge 1000 helårshuse om året og heller ikke 100. Kan vi sælge 25 det første år, så er vi lykkelige, siger han til Building Supply.

I den finere ende
Heller ikke på type af helårstypehuse skal Kalmar-Huse forsøge at bide skeer med typehusgiganterne. Kalmar-Huse vil satse på sit eget, lidt dyrere og mere eksklusive segment.

- Der er selvfølgelig størst potentiale i at finde sin egen niche og det, man selv er god til. Der hvor vi skal gøre en forskel er på design. Vi er gode til at designe, så husene fremstår flotte og moderne.

Det indebærer blandt andet, at også materialerne bliver dyrere og mere eksklusive. Et hus, der er tegnet af den kendte tv-vært Emil Thorup, har allerede i maj været vist frem for offentligheden.

Helårsserien "Kalmar Living" har eksempelvis en underserie ved navn "Nordic Noir", som har sin helt egen træbeklædte profil. Inspireret af Kalmar-Huses egne sommerhuse.

Bunden er presset af toppen

Typehusproducenterne, der laver helårshuse, består af to giganter og lang række mindre aktører, som enten tjener lidt eller ingenting.

Det viste en analyse, som Building Supply sidste år foretog.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109