23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør går konkurs

Store tab på enkelte entrepriser tvinger den mere end 45 år gamle entreprenørvirksomhed til at indgive konkursbegæring. Omkring 40 ansatte er sendt hjem.
Entreprenør- og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S har tirsdag indgivet konkursbegæring. Det oplyser Sæby-entreprenøren selv i en pressemeddelelse.

Det er angiveligt enkelte, større entrepriser i både Nordjylland og på Sjælland, som har fået det 46 år gamle entreprenørselskab til at dreje nøglen om.

Konkursen koster entreprenørvirksomhedens omkring 40 ansatte jobbet, ligesom Lars Brandt – der er søn af stifter Carlo Sørensen – fratræder den stilling som direktør, han har beklædt siden 1994.

- Af alle de mennesker i og omkring virksomheden er Lars Brandt mest berørt over tabet af arbejdspladser for de ansatte. Sammen med fagforeningerne er der imidlertid tiltro til nye beskæftigelser for de berørte medarbejdere, og tiden er bedre nu end for få år siden, skriver Carlo Sørensen A/S i pressemeddelelsen.

OPP-projekt kostede formentlig dyrt
Carlo Sørensen A/S vandt i juni sidste år totalentreprisen på Multihallen ved Arena Nord i Frederikshavn. Multihallen, der opføres som et OPP-projekt med Frederikshavn Kommune som bygherre og Arena Nord som bidragyder, har en samlet pris på 29 mio. kr.

Ifølge Building Supplys kilder mangler Multihallen de sidste detaljer i at være færdigbygget, og det tilbagestår derfor som et åbent spørgsmål, hvem der skal lukke den sidste del af arbejdet på hallen, som blandt andet rummer to håndboldbaner og et helsecenter.

Kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune, Mikael Jentsch, har i dag ikke været at træffe for en kommentar til situationen.

Bestyrelsen i Carlo Sørensen A/S er – i lighed med direktør Lars Brandt – trådt tilbage, og advokat Karsten Madsen fra Hjulmand Kaptain er udmeldt som kurator af Skifteretten i Hjørring.

Fakta: Carlo Sørensen A/S

Firmaet blev grundlagt som en enkeltmandsejet virksomhed i 1969 af den nu afdøde smedemester, Carlo Sørensen. I 1994 overtog søn og bygmester Lars Brandt virksomheden, hvor han ind til denne uge fungerede som administrerende og teknisk direktør.

Carlo Sørensen A/S beskæftigede sig i starten primært med parcelhusbyggeri, men skiftede siden fokus til også at omfatte jord-, beton- og kloakarbejde, tømrer- og snedkerarbejde samt VVS-, blikkenslager- og smedearbejde inden for bolig-, erhvervs- og landbrugsbyggeri i såvel fagentreprise som hoved- og totalentreprise.

Kilde: carlosoerensen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063