23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence skyder gang i 38.000 m² boliger

Fem teams er prækvalificeret til ”Fremtidens Sølund” – et unikt projekt der kombinerer ungdomsboliger og plejecenter ved søerne i København.
Københavns Kommunes Borgerrepræsentation besluttede i september 2014, at de eksisterende bygninger på Sølund skal rives ned.

I ”Fremtidens Sølund” skal unge og ældre bo side om side på en attraktiv grund ved søerne i København.

De fem teams:
1. Henning Larsen Architects med underrådgiverne Entasis, Schul Landskabsarkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

2. Arkitema med underrådgiveren Alectia.

3. Arkitektfirmaet C.F. Møller med underrådgiverne Tredje Natur, Bascon og Transsolar Energietechnik.

4. Schmidt Hammer Lassen Architects med underrådgiverne Mangor & Nagel, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Balslev Rådgivende Ingeniører og Lyngkilde Rådgivende Ingeniører.

5. Kant Arkitekter med underrådgiverne Aart Architects, Grontmij A/S og SLA
Projektet er nu så langt, at fem arkitektteams er blevet prækvalificeret til at komme med bud på, hvordan den knap 38.000 kvadratmeter store bebyggelse skal se ud.

Med Samvirkende Boligselskaber (SAB) som er formel bygherre er ambitionen at skabe et visionært byggeri med stor arkitektonisk værdi – et byggeri som kan sætte nye standarder for projekter i denne kategori.

Omdrejningspunktet for “Fremtidens Sølund” er et velfærdsteknologisk modelplejecenter med cirka 360 boliger. Hertil kommer cirka 20 boliger til seniorbofællesskab, 150 ungdomsboliger, hvoraf 20 er forbeholdt unge med Asperger-syndrom, en daginstitution samt cirka 160 parkeringspladser, hvoraf cirka halvdelen placeres under terræn.

Arkitekturen i det kommende byggeri skal således favne og sammenbringe flere forskellige beboergrupper og funktioner og tilgodese deres forskellige behov. I projektet skal der desuden integreres løsninger til skybrudssikring og LAR.

De fem teams skal aflevere deres bud på ”Fremtidens Sølund” medio december 2015, mens projektet forventes gennemført á to etaper med opstart i 2018.

Sølund omfatter i dag en bygningsblok med 150 plejeboliger, to bygningsblokke med ca. 210 ungdomsboliger og 18 boliger i et bofællesskab for unge med ASF, samt en daginstitution og en parkeringskælder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099