23948sdkhjf

Mesterarkitektens sidste hus skyder op i Aarhus

Mange gange prisbelønnede Mads Møller tegnede inden sin død et usædvanligt byhus i syv etager i Aarhus. Det opføres nu af entreprenørfirmaet Krabbe & Partner.
En af Danmarks mest fremtrædende arkitekter, Mads Møller fra Arkitektfirmaet C.F. Møller, døde i 2013 i en alder af 71 år.

To år senere er nogle af hans sidste tegninger ved at blive til virkelighed. Et byhus i syv etager rejser sig netop nu i Grønnegade i det centrale Aarhus.

Det opføres af byggeselskabet Krabbe & Partner fra Holstebro, og de første beboere kan flytte ind i foråret eller sommeren 2016.

Arkitekten havde en kuriøs bagtanke med huset i Grønnegade. Det skulle nærmest læne sig op af naboejendommen, som kaldes ”skofabrikken”, og som er tegnet af hans far, C.F. Møller. Det bebyggede areal er kun på 112 kvadratmeter. Øverst bliver der en to-etagers penthouse lejlighed med fantastisk udsigt.

Byggeprocessen har været krævende. Grunden skåner stejlt, og håndværkerne har skullet overholde alle krav i Mads Møllers tegninger.

Flere projekter på vej
Krabbe & Partner er en virksomhed, som hidtil har levet et forholdsvist stille liv, men nu er indehaverne Kristian og Peter Krabbe i færd med at foretage en række større investeringer i byggerier; herunder altså projektet i Grønnegade i Aarhus, som er overtaget fra Mads Møllers efterladte.

Krabbe & Partner planlægger i øjeblikket flere andre projekter i Aarhus, hvor selskabet enten alene eller sammen med andre firmaer har købt grunde eller ældre ejendomme, som skal ombygges. Det vil stadig ske med udgangspunkt fra Holstebro og med brug af håndværkere, teknikere, rådgivere og andre samarbejdspartnere fra Vestjylland i så vidt omfang som muligt.

- Nu kommer motorvejen til Holstebro, og så er det intet problem at bo i Vestjylland, selv om byggearbejdet foregår i Aarhus, siger direktør Kristian Krabbe.

Krabbe & Partner har tidligere opført en række større bygerier i totalentreprise for kunder. I dag bygger virksomheden mest til sig selv med henblik på udlejning. Kristian og Peter Krabbe råder i dag over ejendomme til en samlet værdi på cirka 75 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094