23948sdkhjf

God karma og holdånd giver bedre byggeproces

Partnering har gjort byggeriet af det nye Vendsyssel Teater til en særligt positiv oplevelse for alle parter.
Onsdag den 13. april holdes der rejsegilde på Vendsyssel Teater i Hjørring. Det er et projekt, hvor alle parters kompetencer er inddraget så tidligt som muligt i både planlægningen og selve byggeriet.

Allerede inden første spadestik havde arkitekter og entreprenør en dag med en coach, og cirka hver tredje uge mødes arkitekter, entreprenør og bygherre. Det betyder blandt andet at alle – fra håndværker til arkitekt – får talt sammen og set hinanden i øjnene og talt om udfordringer og fælles løsninger.

Valget af partnering som samarbejdsform har givet en positiv atmosfære og kultur på byggepladsen i centrum af Hjørring, hvor alle faggrupper arbejder med hinanden frem for – som det indimellem sker – mod og på tværs af hinanden.

- Der er ingen tvivl om at denne her måde at samarbejde på betyder, at vi som bygherre og kommune sikrer, at vi får mest mulig kvalitet for pengene, og at budget og dermed tidsplan holder. Det er altafgørende for os som kommune og noget, vi har stor fokus på, i så stort og kostbart byggeri, som teateret her er, siger borgmester Arne Boelt (S).

Partnering-tanken, der bygger på medspil og tillid frem for modspil og mistillid, har forplantet sig til alle de håndværkere, der har eller har haft teaterbyggeriet som arbejdsplads.

Det mener direktør Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S, som er entreprenør på byggeriet:

- Det har været en helt særlig positiv proces, fordi vi fra begyndelsen har været inddraget i planlægning og projektering med Hjørring Kommune som bygherre, arkitekter, ingeniører og ikke mindst de facadeentreprenører, vi i fællesskab har valgt til opgaven. Det har skabt en fælles forståelse af opgaven, og alle har medvirket positivt til at få projekteret et smukt, bygbart og funktionelt teater inden for den økonomiske ramme, siger direktør Asger Enggaard fra entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S.

Realdania, der støtter byggeriet med 65 millioner kroner, arbejder på flere fronter for at understøtte og udvikle gode processer inden for byggeri og har brugt en tilsvarende model ved byggeriet af Dokk1 i Aarhus.

-Vi har rigtig gode erfaringer med samarbejdsformer som denne her. Det giver både en skarpere, smidigere og mere involverende byggeproces og derfor også et bedre resultat i sidste ende, siger filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro.

Det nye Vendsyssel Teater i Hjørring til 170 millioner kroner står klar til november 2016 med officiel indvielse d. 14. januar 2017. Huset bliver på 4.200 kvadratmeter og kommer til at rumme fem sale samt café, restaurant, administration, skuespillergarderobe og teaterværksteder.

Bag vinderprojektet står Schmidt Hammer Lassen Architects, Arkitektfirmaet Finn Østergård, Brix & Kamp, Alectia, LiWplanning, Gade & Mortensen Akustik samt AIX Ark. AB-Arteno.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095